Η πολιτεία στηρίζει έμπρακτα την ομάδα «NestFold» που διακρίθηκε σε διαγωνισμό της NASA

Η πολιτεία στηρίζει έμπρακτα και συγχαίρει την ομάδα «NestFold» για την επιτυχία της να καταστεί παγκόσμια νικήτρια στο διαγωνισμό της ΝΑSA «Space Apps Challenge 2017», στην κατηγορία «People’s Choice». Η ιδέα της «NestFold» που της εξασφάλισε την παγκόσμια επιτυχία, αφορά στη δημιουργία καινοτόμων καταφυγίων που μπορούν να βρίσκονται προεγκατεστημένα σε δύσβατες περιοχές ή να ρίχνονται από αεροπλάνο ή ελικόπτερο και χρησιμεύουν σε έκτακτες καταστάσεις λόγω φυσικών καταστροφών.

Για τη νίκη αυτή που τιμά την Κύπρο και ολόκληρη την επιστημονική κοινότητα, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε να συνεισφέρει το ποσό των €30.000 στη «NestFold», ώστε να καταστεί δυνατή η παρουσία της στο Διαστημικό Κέντρο «Kennedy» στη Φλόριντα των ΗΠΑ στις 3 Αυγούστου 2017, για να βραβευθεί και παράλληλα να παρακολουθήσει την εκτόξευση του Δορυφόρου «Tracking and Data Relay Satellite». Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η ομάδα αναμένεται να συναντηθεί με επιστήμονες της NASA για να προωθήσει την πιθανή υλοποίηση της ιδέας της.

Η ομάδα «NestFold» αποτελείται από 17 άτομα, κατά πλειοψηφία φοιτητές και απόφοιτους του Πανεπιστημίου Κύπρου, που προέρχονται από διάφορους κλάδους όπως η Μηχανολογία, η Ηλεκτρολογία και η Πληροφορική.