Η πραγματική μάχη με τον κορωνοϊό: Για πρώτη φορά κάμερα μπαίνει σε ΜΕΘ της Βρετανίας

Το τι πραγματικά συμβαίνει μέσα στα νοσοκομεία εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού κατέγραψε η κάμερα του δικτύου ITV στη Βρετανία.

Τα πλάνα λήφθησαν τη Δευτέρα, 6 Απριλίου και σε αυτά πρωταγωνιστεί το ιατρικό προσωπικό που είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στην Covid-19.

Στις εικόνες που κατέγραψε το ITV, καταγράφηκαν 7 ασθενείς – κρούσματα του κορωνοϊού που νοσηλεύονταν σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Royal Hospital του Μπόρνμουθ, από τους οποίους οι 6 ήταν σε αναπνευστήρες.

Όπως αναφέρει το δίκτυο τη δουλειά του ιατρικού προσωπικού δυσκολεύει ακόμα περισσότερο η ανάγκη των ασθενών, ειδικά εκείνων που νοσηλεύονται με πολύ βαριά συμπτώματα, να δουν τους δικούς τους.

Για το προσωπικό του νοσοκομείου κάθε θάνατος γίνεται πιο δύσκολος επειδή οι ασθενείς πεθαίνουν μόνοι τους στην απομόνωση και χωρίς την οικογένειά τους.

Ωστόσο, η κατάσταση που επικρατεί εκτός από θλιβερή, είναι και επικίνδυνη για το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή στη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό.

Οι μαρτυρίες των ασθενών στην κάμερα

Η Λίντα Νιου, ασθενής με Covid-19 και εθελόντρια στο νοσοκομείο εξήγησε μιλώντας στο δίκτυο πως φοβήθηκε για τη ζωή της και δήλωσε ότι ήταν το «καταπληκτικό» προσωπικό που την βοήθησε στις πιο δύσκολες στιγμές της. «Ήθελα απλά να το ξεπεράσω για τα παιδιά μου. Χωρίς αυτούς, δεν θα τα είχα καταφέρει. Ήταν τόσο καλοί», δήλωσε ενώ μεταφερόταν στον θάλαμο αποκατάστασης.

Όπως τόνισε ποτέ δεν περίμενε να αρρρωστήσει τόσο, κάτι το οποίο υπογράμμισε  και άλλος ασθενής, ο 62χρονος Άλαν Χαντ που νοσηλεύεται σε θάλαμο αποκατάστασης εδώ και 8 μέρες. «Ποτέ δεν περίμενα να βρεθώ εδώ», είπε ο Χαντ και περιέγραψε την ασθένειά του ως «μακρά».

«Είναι τόσο εύκολο να το κολλήσεις, αλλά δεν μπορείς να απαλλαγείς από αυτό μόλις το πάθεις», σημείωσε και εξήγησε ότι ο ιός επηρέασε και τους δύο του πνεύμονες. Ο Χαντ ανέμενε να επιστρέψει σήμερα Τρίτη στο σπίτι του και τόνισε ότι αισθάνεται «τυχερός».

Δείτε τις συγκλονιστικές εικόνες στο video

Όπως σημειώνει το ITV αυτή ήταν η πρώτη φορά που κάμερες στο Ηνωμένο Βασίλειο έλαβαν άδεια να καταγράψουν εικόνες μέσα σε μία μονάδα εντατικής θεραπείας με ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Υπενθυμίζεται ότι η κατάσταση στη Βρετανία τις τελευταίες ημέρες μπορεί να χαρακτηριστεί εύκολα δραματική, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται διαρκώς και οι θάνατοι από κορωνοϊό αγγίζουν τους εκατοντάδες καθημερινά.

Μάλιστα, νέο αρνητικό ρεκόρ κατεγράφη σήμερα στο Ηνωμένο Βασίλειο, με την ανακοίνωση 854 νέων θανάτων λόγω κορωνοϊού και τον συνολικό τους αριθμό να ανέρχεται σε 6.227.

.