Η προειδοποίηση μιας μαμάς που το μωρό της έπεσε από το κρεβάτι!

Μια από τις πιο συνηθισμένες τακτικές που ακολουθούμε πολλές μαμάδες είναι να αφήνουμε τα μωράκια μας να κοιμούνται στα κρεβάτια μας. Ειδικά, όταν βρισκόμαστε σε κάποιο φιλικό σπίτι, στο οποίο δεν υπάρχει παιδική κούνια. Γνωρίζουμε, ότι οι κίνδυνοι από αυτήν μας την πράξη είναι πολλοί, αλλά δεν την αποφεύγουμε.

Το ατύχημα ενός μωρού 6 μηνών, όμως, ίσως μας βάλει σε περισσότερες σκέψεις. Η μητέρα του, έγραψε ένα μήνυμα στα κοινωνικά δίκτυα για το περιστατικό, έτσι ώστε να προειδοποιήσει όλους τους γονείς για τους κινδύνους που μπορεί να διατρέξει ένα μωράκι που το αφήνουμε να κοιμηθεί σε ένα κρεβάτι μεγαλύτερο από την κούνια του, ακόμα και αν είναι πολύ μικρό σε ηλικία.

Η μητέρα στο μήνυμά της εξηγεί, ότι αφού έβαλε το γιο της για ύπνο στο υπέριδπλο κρεβάτι της φίλης της, το οποίο και είχε θωρακίσει με χιλιάδες μαξιλάρια, το χειρότερο που μπορούσε να συμβεί, συνέβη: Το παιδί έπεσε!

 «Πρέπει οι γονείς να καταλάβουν τη σοβαρότητα της κατάστασης», είπε η μητέρα. Ο γιος της έπεσε από το κρεβάτι που ήταν ελάχιστα εκατοστά πάνω από το έδαφος και τραυματίστηκε στο κεφάλι. «Οι γονείς πρέπει να κατανοήσουν το πόσο σοβαρός μπορεί να είναι ένας εγκεφαλικός τραυματισμός. Όλο αυτό ξεκίνησε με εκείνον να πέφτει από το κρεβάτι. Μετά την πτώση έκανε ένα καρούμπαλο στο κεφάλι του. Έκλαιγε, έκανε σπασμωδικές κινήσεις και γέλασε. Ναι, κάποια στιγμή γέλασε. Τα πράγματα, λοιπόν, κυλούσαν φυσιολογικά, αλλά – όντας υπερβολικοί γονείς – πήγαμε στο γιατρό και περιμέναμε να μας πουν, ότι απλώς χτύπησε, έκανε μια μικρή πληγή και θα είναι μια χαρά.

Δυστυχώς, όμως, τα πράγματα δεν έγιναν έτσι. Μόλις οι δύο γονείς έφτασαν στο νοσοκομείο ο γιος τους έκανε εμετό και οι γιατροί θορυβημένοι του έκαναν ακτινογραφίες. Μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα, ο μικρός είχε μεταφερθεί με ελικόπτερο σε μεγαλύτερο νοσοκομείο για περίθαλψη. Όταν έφτασαν και οι γονείς του εκεί 20 γιατροί ασχολούνταν με το μωρό!

Όταν οι γιατροί μίλησαν στους γονείς και τους είπαν τη διάγνωση και οι δυο τους πάγωσαν. Το μωρό είχε κατάγματα στο κρανίο του και η ανάρρωσή του προβλεπόταν μακρά και αμφίβολη!

«Οι γιατροί μας εξήγησαν, ότι χτύπησε στο κεφάλι και ο μισός εγκέφαλός του γέμισε με αίμα, αλλά εγώ δεν μπορούσα να πιστέψω τίποτα. Ακόμα και σήμερα δυσκολεύομαι! Δεν γίνεται από κάτι τόσο απλό το παιδί μου να μην ζήσει. Ίσως ζήσει και δεν μιλήσει ή περπατήσει ποτέ, ίσως ζήσει και είναι μια χαρά! Όλα είναι πιθανά και εγώ δεν θα εθελοτυφλήσω! Η κατάσταση είναι ρευστή και εκείνος μάχεται ακόμα για τη ζωή του».

Τώρα, η μητέρα έχει ως στόχο να προειδοποιήσει άλλους γονείς για τέτοιου είδους τραυματισμούς. «Αυτό που ζούμε είναι εφιάλτης! Δεν θέλω να το ζήσει κανένα άλλο παιδί και κανένας άλλο γονιός. Γονείς, πάντα να παίρνετε στα σοβαρά τους τραυματισμούς των παιδιών σας, ειδικά τους τραυματισμούς στο κεφάλι! Η καρδιά μου έχει σπάσει. Το παιδί μου είναι ξαπλωμένο μπροστά μου και όμως μου λείπει τόσο πολύ. Πρέπει να με ακούσετε: Πηγαίνετε με το παιδί σας στο γιατρό. Ακόμη και ένα μικρό καρούμπαλο, μια μικρή γρατζουνιά μπορεί να είναι σοβαρή πληγή!».

Δείτε το συγκινητικό post της μητέρας:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=360493217800584&set=a.100641207119121.1073741829.100015197250415&type=3&theater

Πηγή: popsugar.com