Αρχική InfoBaby Τοκετός Η πρώτη αγκαλιά: Μια μαία περιγράφει, θυμίζει και συγκινεί…

Η πρώτη αγκαλιά: Μια μαία περιγράφει, θυμίζει και συγκινεί…

Η πρώτη αγκαλιά: Μια μαία περιγράφει, θυμίζει και συγκινεί…

Γράφει η κ. Νότα Γιανναρά:

Έφτασε επιτέλους η στιγμή για την όποια έκανες τόσα όνειρα…

Όταν για πρώτη φορά  έχεις  στην αγκαλιά  σου, το μωρό που μόλις γέννησες. Που παίρνει μορφή  και πρόσωπο  αυτός  ο ήχος της  καρδιάς που  άκουγες εδώ και  εννέα μήνες,  κάθε φορά που με  ανυπομονησία πήγαινες στον  γιατρό για τον  υπέρηχο. Αυτό το βλέμμα για το οποίο θα θυσίαζες και την ίδια σου τη ζωή  προκειμένου να  σώσεις την  δική του …

Και ας μην το είχες γνωρίσει, αλλά  ήταν δικό σου… Και  ας ταλαιπωρήθηκες με πρωινές  αδιαθεσίες, κράμπες, υπνηλία  και  καθημερινή  κόπωση.

Και ας έπρεπε να θυσιάσεις  την  δουλειά σου και ας περιόρισες τις  δραστηριότητες που έκανες πριν την κύηση, αφού συχνά αντιμετωπίζεται ως  ασθένεια  (παρόλο που δεν υφίσταται  ιατρικός λόγος). Και ας  έκανες τα στραβά μάτια  απέναντι σε συμπεριφορές και γνώμες «ειδικών» που με επιμονή προσπαθούν να σε πείσουν.

Για εκείνο το βλέμμα που σου ρίχνει το μωρό σου για να δείξει την  ευγνωμοσύνη του  γιατί έκανες τα  πάντα για να το  προστατέψεις και να  τα φέρεις εις πέρας. Είναι η στιγμή που ολοκληρώνεται  η αγωνία και οι φόβοι σου και ξεκινάει μια νέα εποχή στην ζωή σας. Μια ζωή που βλέπεις να  αλλάζει, κρατώντας στην αγκαλιά σου την  προέκταση του  εαυτού σου, της κοινής  πορείας με τον  σύντροφό σου και  το  δώρο της  φύσης στην  ανθρωπότητα . Είναι εκείνο το βλέμμα  που μας κάνει να ξεχνάμε το πόνο του  τοκετού και να αλλάζουμε στάση ζωής. Να είμαστε πιο  αισιόδοξες και να θέλουμε να  γινόμαστε ακόμα  καλύτεροι άνθρωποι. Να υπερβαίνουμε τον ίδιο μας τον εαυτό …

Για την πρώτη αγκαλιά …επέλεξα και το επάγγελμα της  μαίας. Για να το  μοιράζομαι μαζί σας και να είναι πάντα το ίδιο συγκλονιστικό.

  *Η Νότα Γιανναρά είναι πτυχιούχος μαία- συμβουλος θηλασμου και εξωτερική συνεργάτιδα των μαιευτικών και γυναικολογικών κλινικών Μητέρα και Ρέα.
Email: ngiannara@hotmail.com

 


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter