Αρχική InfoMommy Υγεία Η Πρώτη Κυρία υπέγραψε τη Χάρτα του Παρισιού κατά του Καρκίνου στο Παρίσι - Μεταρρυθμίσεις στο σύστημα παροχής υπηρεσιών υγείας στην Κύπρο

Η Πρώτη Κυρία υπέγραψε τη Χάρτα του Παρισιού κατά του Καρκίνου στο Παρίσι - Μεταρρυθμίσεις στο σύστημα παροχής υπηρεσιών υγείας στην Κύπρο

Η Πρώτη Κυρία υπέγραψε τη Χάρτα του Παρισιού κατά του Καρκίνου στο Παρίσι - Μεταρρυθμίσεις στο σύστημα παροχής υπηρεσιών υγείας στην Κύπρο

 
Κατά τον εορτασμό της 17ης επετείου της Χάρτας του Παρισιού κατά του Καρκίνου, η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας κα Άντρη Αναστασιάδη, μιλώντας σε φιλανθρωπική εκδήλωση στις Βερσαλίες, Παρίσι, είπε ότι η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας προτίθεται να εισαγάγει Εθνική Πρωτοβουλία μιας Κοινής Αρχής κατά του καρκίνου, ώστε να διασφαλίσει τη συνεργασία ανάμεσα σε θεσμούς και εμπειρογνώμονες τόσο από τον δημόσιο όσο και από τον ιδιωτικό τομέα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η κα Αναστασιάδη υπέγραψε τη Χάρτα, η οποία τίθεται υπό την προστασία της ΟΥΝΕΣΚΟ και έχει υπογραφεί από δεκάδες διακεκριμένες προσωπικότητες παγκοσμίως. Η Χάρτα αποτελεί έργο του Γάλλου καθηγητή David Khayat, του οποίου το Ίδρυμα (Avec Fondation) διοργάνωσε τη χθεσινή εκδήλωση.

Η Χάρτα υπεγράφη για πρώτη φορά στις 4 Φεβρουαρίου 2000 από τον Γενικό Διευθυντή της ΟΥΝΕΣΚΟ και τον τότε Γάλλο Πρόεδρο Ζακ Σιράκ. Εκ τότε, η 4η Φεβρουαρίου καθορίστηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου.

Στο χαιρετισμό της στην εκδήλωση η κα Αναστασιάδη είπε, μεταξύ άλλων, ότι «η διάλεξη του καθηγητή David Khayat τον περασμένο Οκτώβριο, στην Κύπρο, για την Εθνική Στρατηγική της Γαλλίας κατά του Καρκίνου παρείχε στην Κυβέρνηση και σε όλους τους εμπλεκομένους στην Κύπρο πολύτιμες πληροφορίες προς την κατεύθυνση των συνεχιζόμενων προσπαθειών για βελτίωση της θεραπείας και της έρευνας κατά του καρκίνου, όπως επίσης και στο θέμα της ενημέρωσης για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση».

Η κα Αναστασιάδη διαβεβαίωσε για την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να προχωρήσει με μεταρρυθμίσεις στο σύστημα παροχής υπηρεσιών υγείας, καθώς και με τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των Υπηρεσιών στον τομέα της Υγείας, ώστε να παρέχεται η καλύτερη δυνατή φροντίδα στους καρκινοπαθείς.

Όπως είπε η κα Αναστασιάδη «η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας προτίθεται να εισαγάγει Εθνική Πρωτοβουλία μιας κοινής Αρχής κατά του καρκίνου, ώστε να διασφαλίσει τη συνεργασία και τη συντονισμένη προσπάθεια ανάμεσα σε θεσμούς και εμπειρογνώμονες τόσο από τον δημόσιο όσο και από τον ιδιωτικό τομέα. Πρέπει να εξεύρουμε λύσεις που να είναι και ρεαλιστικές και εφικτές και κάτι τέτοιο προνοεί στοχευμένη, συστηματική και συλλογική δράση.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχει επιτευχθεί αξιοσημείωτη πρόοδος. Αλλά χρειάζεται να κάνουμε περισσότερα. Το οφείλουμε στους αγαπημένους μας που έχουν χαθεί, στους ασθενείς που εξακολουθούν να μάχονται κατά της φρικτής αυτής ασθένειας και σε όλα τα παιδιά, τις γυναίκες και τους άνδρες που μπορούμε ακόμα να σώσουμε».


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.