Αρχική InfoMommy Υγεία "Η ψυχολογία του σεντονιού": Ο φόβος για τον γυναικολόγο που κάθε γυναίκα βιώνει

"Η ψυχολογία του σεντονιού": Ο φόβος για τον γυναικολόγο που κάθε γυναίκα βιώνει

"Η ψυχολογία του σεντονιού": Ο φόβος για τον γυναικολόγο που κάθε γυναίκα βιώνει

Είναι δυστυχώς αναπόφευκτο: ο γυναικολόγος θα πρέπει να εξετάσει την ευαίσθητη περιοχή . Αυτό μπορεί να γίνεται πάντοτε με την ασθενή καλυμμένη με ένα σεντόνι. Η λογική λέει ότι έτσι και αλλιώς ο ιατρός θα δει και θα εξετάσει τα γεννητικά όργανα της γυναίκας.

Η ψυχολογία πάραυτα διδάσκει ότι όταν ένας άνθρωπος στέκεται γυμνός και είναι εκτεθειμένα τα γεννητικά του όργανα μπροστά σε κάποιον άλλον, αισθάνεται αδύναμος, ευάλωτος , αισθάνεται άβολα. Ιδίως εάν το το άτομο αυτό είναι και του αντιθέτου φύλου.

Η παρουσία του γυναικολόγου μέσα στο εξεταστήριο δεν περιλαμβάνει μόνο την εξέταση αυτή καθεαυτή. Περιλαμβάνει την προετοιμασία (καθάρισμα χεριών μπροστά στην ασθενή ) , (γάντια) , τοποθέτηση ίσως κάποιων εργαλείων (πχ τζελ κ προφυλακτικό στην κεφαλή του υπερήχου) , ίσως μια ερώτηση σχετική με το ιστορικό , κάποια σύντομη εξήγηση σχετικά με τα ευρήματα του υπερήχου / εξέτασης - πριν ο ιατρός αποχωρήσει , η γυναίκα θα ντυθεί και συζητήσει μαζί του στο γραφείο. Τότε ακριβώς είναι η χρήση του σεντονιού .

Έρευνες σε γυναίκες έδειξαν ότι προτιμούν να είναι 'κάπως' καλυμμένες /προστατευμένες/ ντυμένες και η παραδοχή είναι ότι δεν κάνει διαφορά ιατρική , αλλά τεράστια διαφορά ψυχολογική!

Πηγή: http://www.eleucis.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.