Η Πυροσβεστική προειδοποιεί: Μην φορτίζετε ποτέ το κινητό σας δίπλα στο κρεβάτι σας

Η χρήση ηλεκτρονικών συσκευών λίγο πριν αποκοιμηθούμε είναι έτσι κι αλλιώς επιζήμια ως προς τις συνήθειες του ύπνου μας, ωστόσο υπάρχει ένας ακόμα μεγαλύτερος κίνδυνος όταν επιλέγουμε να φορτίσουμε τις συσκευές αυτές δίπλα στο κρεβάτι μας. Δεν είναι, μάλιστα, και λίγοι αυτοί που ενώ το κινητό τους φορτίζει, το τοποθετούν ακόμα και κάτω από το μαξιλάρι τους.

Με αφορμή ένα σοβαρό συμβάν σε κατοικία, λοιπόν, το Τμήμα Πυροσβεστικής του Newton, στο New Hampshire, δημοσίευσε τις παρακάτω φωτογραφίες με μία σοβαρή ανακοίνωση στην οποία αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Σύμφωνα με έρευνες, το 53% των παιδιών/εφήβων φορτίζουν τα κινητά ή τα tablet τους πάνω στο κρεβάτι ή κάτω από το μαξιλάρι τους. Αυτό μπορεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Η θερμότητα που εκλύεται κατά τη φόρτιση δεν διασκορπίζεται στον αέρα, με αποτέλεσμα ο φορτιστής να θερμαίνεται όλο και περισσότερο. Το πιθανότερο αποτέλεσμα τότε είναι, είτε το κρεβάτι είτε το μαξιλάρι, να πιάσουν φωτιά, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή του παιδιού (ή του ενήλικα) αλλά και το σπίτι. Προσέχετε, λοιπόν, πάρα πολύ πού τοποθετείτε τα κινητά σας, όταν τα φορτίζετε».

Γεγονός είναι, ότι αρκετές πυρκαγιές σε σπίτια έχουν ξεσπάσει εξαιτίας της φόρτισης του κινητού πάνω ή δίπλα σε κρεβάτι, οπότε είναι εξαιρετικά σημαντικό τόσο εμείς όσο και τα παιδιά να προσέχουμε.

Οι ειδικοί προειδοποιούν, επίσης, να αποφεύγουμε τη χρήση φορτιστών που δεν είναι αυθεντικοί και κατάλληλοι για τη συσκευή μας, να αποφεύγουμε να φορτίζουμε το κινητό σε συνθήκες υπερβολικής ζέστης και να το βγάζουμε από την θήκη όταν το φορτίζουμε, καθώς αυτή μπορεί να αυξήσει τη θερμότητα που έτσι κι αλλιώς αναπτύσσεται.

Πηγή: housebeautiful.com

κεντρική φωτο: The Independent