Η Ρίνα αποφασίζει να μιλήσει: Το βιβλίο που μαθαίνει στα παιδιά πώς να προστατευτούν από την σεξουαλική παρενόχληση

Σίγουρα η παρενόχληση είναι κάτι που όχι μόνο ηχεί στα αυτιά μας άσχημα, αλλά αφήνει και σημάδια άσχημα. Τα παιδιά χρειάζεται να ξέρουν πώς μπορούν να προφυλαχτούν από τέτοιου είδους καταστάσεις.

Ο καλύτερος τρόπος είναι μέσα από την ενημέρωση και τη γνώση σε θέματα γύρω από την σεξουαλικότητά τους και της ενίσχυσης της αυτοπροστασίας τους και πιστεύουμε ακράδαντα ότι το παραμύθι «Η Ρίνα αποφασίζει να μιλήσει» που μόλις κυκλοφόρησε είναι η ιδανική αφορμή για να ξεκινήσει αυτού του είδους η συζήτηση με τα παιδιά μας ηλικίας 4 ετών και άνω

Πρόκειται για ένα αξιόλογο παραμύθι που με φιλική αφήγηση και τρυφερή εικονογράφηση αγγίζει ένα δύσκολο θέμα, που αποτελεί δυστυχώς μια από τις μάστιγες της σημερινής κοινωνίας: τη σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση των παιδιών, από τη νηπιακή μέχρι και τη μεγαλύτερη ηλικία.

Aξίζει να σημειωθεί ότι το παραμύθι έχει προλογήσει ο Θάνος Ασκητής, ενώ στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν δύο παραρτήματα, στα οποία οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί μπορούν να βρουν πολύτιμες συμβουλές για να μιλήσουν στα παιδιά για την σεξουαλική παρενόχληση. Από την πώληση κάθε τεμαχίου διατίθεται το ποσό των 0,75€ για την υποστήριξη του έργου των Γιατρών του Κόσμου – Ελληνική Αντιπροσωπεία.

Ας γνωρίσουμε το παραμύθι «Η Ρίνα αποφασίζει να μιλήσει»

Η Ρίνα είναι μια χαρούμενη μικρή αστερίας που ζει στον βυθό της θάλασσας στην ήσυχη γειτονιά των κοραλλιών.  Μια μέρα, η μαμά τη στέλνει στο σπίτι της γειτόνισσάς τους, της κυρίας Αχινού για να ζητήσει μαργαριταράκια για το κέικ που φτιάχνει. Η φιλική κυρία Αχινού όμως απουσιάζει και στο σπίτι είναι μόνο ο κύριος Αχινός. Η συμπεριφορά του ξαφνιάζει και κάνει τη μικρή Ρίνα να νιώσει άσχημα, σαν άρρωστη, χωρίς όμως να ξέρει γιατί της συμβαίνει αυτό. Όταν η Ρίνα αποφασίζει να μιλήσει στη μαμά, νιώθει σαν να φεύγει ένας θαλάσσιος ελέφαντας από το στήθος της. Και ξέρει τώρα πως υπάρχουν πράγματα που μπορεί να κάνει η ίδια για να προστατεύσει τον εαυτό της, αλλά έχει στο πλάι της και ανθρώπους έτοιμους να τη βοηθήσουν.

Θα το βρείτε εδώ

Συγγραφέας: Ελένη Δασκαλάκη
Εκδόσεις: Σοκόλη
Σελίδες: 56
Για παιδιά 4+