Η συγκινητική αντίδραση μαθητή με αχρωματοψία όταν βλέπει για πρώτη φορά χρώματα

Το video με έναν 12χρονο έφηβο που βλέπει για πρώτη φορά στη ζωή του χρώματα έχει γίνει το νέο viral και έχει συγκινήσει το διαδίκτυο.

Λίγες ημέρες πριν ο αδερφός του αγοριού, Ben Jones, ανέβασε ένα video στα social media το οποίο δείχνει τον μαθητή να φορά ειδικά γυαλιά κατά της αχρωματοψίας για πρώτη φορά. Στην αρχή το 12χρονο αγόρι είναι αρκετά ψύχραιμο, όταν όμως αντιλαμβάνεται τι ακριβώς βλέπει, λυγίζει και ξεσπά σε κλάματα.

«Ο μικρός μου αδερφός πάσχει από αχρωματοψία και το ίδιο και ο διευθυντής του σχολείου μας», έγραψε ο Ben. «Στη διάρκεια ενός μαθήματος για την όραση, ο καθηγητής μας έφερε στην αίθουσα τα γυαλιά του και τα έδωσε στον αδερφό μου. Εκείνος συγκινήθηκε».

Τo video δείχνει τον καθηγητή να δίνει τα γυαλιά στο μικρό παιδί και να τον ρωτά πώς του φαίνονται. Όταν ο μαθητής τα φορά σηκώνει απλώς τον αντίχειρά του και… ξεσπά σε δάκρυα. Πολλά δάκρυα!

Δείτε το συγκινητικό video

Το συγκεκριμένο post έχει ξεπεράσει τα 110.000 likes και τα 21.000 re-tweets, ενώ τα συγκεκριμένα γυαλιά κοστίζουν περίπου 350 δολάρια.

Ελάχιστο καιρό μετά την ανάρτηση του video στο Twitter οι γονείς του παιδιού ξεκίνησαν μία σελίδα για να συγκεντρώσουν χρήματα για τον Οργανισμό Enchroma της Μινεσσότα για τα παιδιά που υποφέρουν από το ίδιο πρόβλημα με τον γιο τους και, φυσικά, θα αγοράσουν και στο δικό τους παιδί ένα ζευγάρι.