Αρχική InfoKids Αληθινές Ιστορίες Η συγκινητική εξομολόγηση ενός πατέρα που έχασε τη γυναίκα του εξαιτίας επιλόχειας κατάθλιψης

Η συγκινητική εξομολόγηση ενός πατέρα που έχασε τη γυναίκα του εξαιτίας επιλόχειας κατάθλιψης

Η συγκινητική εξομολόγηση ενός πατέρα που έχασε τη γυναίκα του εξαιτίας επιλόχειας κατάθλιψης

Η επιλόχεια κατάθλιψη είναι πραγματική και, συχνά, μια παραμελημένη κατάσταση που πολλοί δεν λαμβάνουν σοβαρά υπόψη. Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών, μία στις οκτώ γυναίκες υποφέρει από κατάθλιψη μετά τον τοκετό. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν θυμό, έλλειψη σύνδεσης με το μωρό, αισθήματα αποτυχίας και ενοχής και άλλα πολλά. Εάν δεν διαγνωστεί και αντιμετωπιστεί εγκαίρως, οι επιπτώσεις μπορεί να είναι καταστροφικές. Είναι αυτό που ο Kim Chen ελπίζει να αποφύγουν οι μελλοντικές μητέρες με τη δημοσίευση της προσωπικής του ιστορίας για τη σύζυγό του Florence Leung.

Τον Οκτώβριο του 2016, η Florence που είχε γεννήσει το γιο της το Σεπτέμβριο, έφυγε από το σπίτι μόνη της χωρίς καμία εξήγηση. Το αυτοκίνητο αργότερα βρέθηκε σε ένα κοντινό πάρκο, αλλά εκείνη είχε εξαφανιστεί. Μετά από μακρόχρονη έρευνα, το άψυχο σώμα της εντοπίστηκε στα νερά του νησιού Bowen, στα ανοικτά του Βανκούβερ του Καναδά, περίπου 40 χιλιόμετρα από την πατρίδα της στο New Westminster της Βρετανικής Κολομβίας.

Περίπου δύο μήνες μετά την απώλεια της συζύγου του, ο Kim δημοσίευσε ένα κείμενο σε μια σελίδα στο Facebook αφιερωμένη στη μνήμη της Florence: «Έχουν περάσει δύο μήνες από τότε που οι αστυνομικοί εμφανίστηκαν στο σπίτι μας. Ήξερα τι θα πουν πριν ακόμα περάσουν την πόρτα. Ναι, ήταν ακριβώς όπως στις δραματικές σειρές που η αστυνομία μπαίνει στο σπίτι για να φέρει τα άσχημα νέα. Η μόνη διαφορά ήταν ότι συνέβαινε σε εμένα. Ήταν πραγματικότητα».

Στη δημοσίευσή του, ο Kim ανέφερε ότι η πίεση που δέχθηκε για να θηλάσει μπορεί να είχε επιβαρύνει τη γυναίκα του με αισθήματα ενοχής και κατάθλιψη. Αν και δεν ανέφερε συγκεκριμένα αν αντιμετώπιζε δυσκολία στο θηλασμό, εξήγησε ότι από το μαιευτήριο όπου γέννησε η Florence, της έδωσαν ένα φυλλάδιο που συνιστούσε αποκλειστικό θηλασμό για τους πρώτους έξι μήνες. «Για όλες τις νέες μητέρες που έχουν μειωμένη διάθεση ή άγχος, ζητήστε βοήθεια και μιλήστε για τα συναισθήματά σας. Δεν είστε μόνη σας. Δεν είστε κακή μητέρα. Μην αισθάνεστε ένοχες εάν δεν μπορείτε να θηλάσετε, παρόλο που μπορεί να δέχεστε πίεση για να το κάνετε».

Το μαιευτήριο από την πλευρά του απάντησε στη δημοσίευση του πατέρα με την ανακοίνωση: «Το BC Women’s Hospital παρέχει μια σειρά πληροφοριών σχετικά με τη διατροφή των βρεφών. Ενθαρρύνουμε τους γονείς να λάβουν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες, ώστε να ανταποκριθούμε στις ανησυχίες τους για τη φροντίδα του νεογέννητου και από εκεί κι έπειτα να κάνουν τις επιλογές τους υπό το πρίσμα αυτών των πληροφοριών και των προσωπικών επιθυμιών τους. Ενώ το μητρικό γάλα παρέχει πολλά ουσιαστικά οφέλη στα νεογέννητα, οι αποφάσεις των ασθενών γίνονται πλήρως σεβαστές».

Τα παιδιά είναι ευλογία. Το να φέρεις έναν άνθρωπο σε αυτό τον κόσμο είναι μια τεράστια ευθύνη που συνεπάγεται σκληρή δουλειά και θυσίες. Μην αφήνετε κανέναν να σας πει ότι είστε κακή μητέρα γιατί η κατάσταση κάθε μητέρας είναι διαφορετική. Αλλά αν υπάρχει ένα πράγμα που πρέπει να είναι το ίδιο για όλες τις μητέρες είναι αυτό: Η σωματική και πνευματική σας ευεξία πρέπει πάντα να είναι προτεραιότητα. Μια υγιής μητέρα μπορεί να φροντίσει καλύτερα το μωρό και την οικογένειά της.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter