Αρχική InfoKids Αληθινές Ιστορίες Η συγκινητική στιγμή που πατέρας με αχρωματοψία βλέπει για πρώτη φορά καθαρά το παιδί του (video)

Η συγκινητική στιγμή που πατέρας με αχρωματοψία βλέπει για πρώτη φορά καθαρά το παιδί του (video)

Η συγκινητική στιγμή που πατέρας με αχρωματοψία βλέπει για πρώτη φορά καθαρά το παιδί του (video)

O 22χρονος Micah Hicks δακρύζει από χαρά όταν αντικρίζει για πρώτη φορά καθαρά και με χρώμα τον γιο του. Ο νεαρός μπαμπάς από το Όρεγκον των ΗΠΑ πάσχει από αχρωματοψία και μέχρι τώρα δεν μπορούσε να δει και να αναγνωρίσει τα χρώματα. Ένα ζευγάρι καινοτόμα γυαλιά, όμως, του δίνουν τη δυνατότητα από εδώ και πέρα να ζει τη ζωή του μέσα στο χρώμα!

Η σύντροφός του του έκανε δώρο τα γυαλιά και, όπως θα δείτε στο video, από τη στιγμή που τα δοκίμασε δεν σταμάτησε να δακρύζει. Κρατά αγκαλιά τον γιο τους και μοιάζει σαν να… ανακαλύπτει τον κόσμο για πρώτη φορά.

Η αχρωματοψία, η αδυναμία δηλαδή αντίληψης των χρωμάτων, προκαλείται ύστερα από κάποια βλάβη στον οπτικό φλοιό του εγκεφάλου, μπορεί να είναι κληρονομική ή επίκτητη και επηρεάζει 1 στους 12 άνδρες και 1 στις 200 γυναίκες.

Οι περισσότεροι ασθενείς δυσκολεύονται στο να αναγνωρίσουν το πράσινο και το κόκκινο, ενώ αρκετοί είναι και εκείνοι που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν κανένα χρώμα, βλέποντας σκιές μαύρου και λευκού αντί για χρώματα, όπως ο μπαμπάς της ιστορίας μας.

Δείτε στο video τη συγκίνησή του

Τα γυαλιά EnChroma κοστίζουν 350$ (περίπου 300€) και είναι επενδεδυμένα με ένα ειδικό φίλτρο, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες του να αναγνωρίζουν τα χρώματα. Πολλοί διάσημοι άνθρωποι, όπως ο Keanu Reeves και ο πρίγκιπας William, έχουν επενδύσει σε ένα τέτοιο ζευγάρι γυαλιά, αφού αντιμετωπίζουν προβλήματα με την όρασή τους και τα χρώματα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter