Η τέλεια συνταγή για δροσερό και πεντανόστιμο Μαχαλεπί

Είδαμε πριν από μερικές ημέρες την αγαπημένη μας Χριστιάνα Αριστοτέλους να το απολαμβάνει και το… λαχταρίσαμε!

Δεν το σκεφτήκαμε περισσότερο, ανατρέξαμε στις συνταγές του δημοφιλέστατου Έλληνα σεφ Άκη Πετρετζίκη και βρήκαμε μία παραδοσιακή που έχει λάβει και εξαιρετικές κριτικές!

Είναι πανεύκολη και γρήγορη, για το απολαυστικότερο Μαχαλεπί:

Τι θα χρειαστείτε:

6 κουταλιές νισεστέ
6 ποτήρια νερό
ζάχαρη ροδόσταγμα
σιρόπι τριαντάφυλλο

Εκτέλεση:

Διαλύουμε το νισεστέ στο νερό και τοποθετούμε την κατσαρολα στην φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι να κοχλάσει η κρέμα
Χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια πηκτή κρέμα.
Πέρνουμε ενα ταψί ή πυρέξ, το ραντίζουμε με νερό και τοποθετούμε την κρέμα.Την αφήνουμε να κρυώσει.
Για να την σερβίρουμε βάζουμε ένα κομματάκι σε ένα βαθύ μπολ προσθέτουμε παγωμένο νερό μετά μία η δύο κουταλιές ζάχαρη , λίγο ροδόσταγμα και λίγο σιρόπι τριανταφύλλου.
Αυτά τα βάζουμε όσο θέλουμε, αναλόγως πόσο γλυκό το θέλουμε.
Είναι πολύ δροσιστικό για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού!

πηγή: akispetretzikis.com