Αρχική InfoSchool Η βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κύπρου είναι πραγματικό στολίδι του τόπου μας!

Η βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κύπρου είναι πραγματικό στολίδι του τόπου μας!

Η βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κύπρου είναι πραγματικό στολίδι του τόπου μας!

Πρόκειται μάλλον για το πιο σημαντικό έργο που σχεδιάστηκε ποτέ στην Κύπρο και φέρει την υπογραφή του διεθνούς φήμης Γάλλου αρχιτέκτονα Ζαν Νουβέλ. Ο λόγος για την ολοκαίνουργια Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κύπρου (το Κέντρο Πληροφόρησης – Βιβλιοθήκη «Στέλιος Ιωάννου»), το οποίο έχει πλέον την δυνατότητα να απολαμβάνει τόσο η πανεπιστημιακή κοινότητα όσο και το ευρύ κοινό.

Εκτείνεται σε 15.700 τετραγωνικά μέτρα, φιλοξενεί 620.000 έντυπους τόμους (με δυναμική το 1εκατομμύριο) και 190.000 συνδρομές σε τίτλους ηλεκτρονικών βιβλίων, διαθέτει 900 θέσης μελέτης και λειτουργεί όλο το 24ωρο!

Το σπουδαίο αυτό έργο κόστισε συνολικά 33 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 8 αποτέλεσαν δωρεά της Έλλης Ιωάννου στη μνήμη του συζύγου της, Στέλιου. Τον δε διεθνούς φήμης Γάλλο αρχιτέκτονα Ζαν Νουβέλ, επέλεξε προσωπικά ο επιχειρηματίας Δάκης Ιωάννου.

Σχετικά με το έργο του αυτό, ο αρχιτέκτονας δήλωσε ότι «κάθε βιβλιοθήκη αποτελεί χώρο γνώσης και έκφρασης είναι όμως και μάρτυρας της ιστορίας του τόπου σας. Ήθελα αυτό το έργο να μοιάζει με ποίηση, να είναι ένα έργο τέχνης».

Το όραμα της Βιβλιοθήκης; «Η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κύπρου να καταστεί Κέντρο Αριστείας, διακρινόμενο στο χώρο της επιστημονικής πληροφόρησης με βασικούς άξονες την έρευνα, τη μάθηση, τον πολιτισμό και την κοινωνική προσφορά.»

Δεδομένου ότι φιλοδοξία του πανεπιστημίου είναι να αναπτύξει μια στενή σχέση με τα σχολεία και νηπιαγωγεία, προωθώντας την κουλτούρα της φιλαναγνωσίας, πολύ σύντομα τα παιδιά μας θα έχουν την ευκαιρία να τα επισκεφθούν –αξίζει, όμως, να κάνουμε και εμείς το ίδιο.

Μέχρι τότε, πάρτε μια γεύση από το φανταστικό εσωτερικό της:

Πηγές φωτο: AlphaNews.live, Philenews, CNN.gr, Avant Garde


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter