Η «Χριστουγεννιάτη Ιστορία» του Καρόλου Ντίκενς γίνεται μίνι σειρά από το BBC (video)

Ένας ακόμη λόγος για να ανυπομονούμε για τα φετινά Χριστούγεννα είναι η νέα σειρά που θα κυκλοφορήσει από το BBC τις γιορτινές ημέρες του 2019.

Η πιο κλασική χριστουγεννιάτικη ταινία γίνεται σειρά, με τον άπληστο Εμπενίζερ Σκρουτζ να μας ξανασυστήνεται μέσα από το δίκτυο του BBC.

Το BBC ενώνει τις δυνάμεις του με τον δημιουργό των Peaky Blinders (επιτυχημένη σειρά του BBC), Steven Knight, για μια σειρά από νέες τηλεοπτικές μεταφορές βασισμένες σε κλασικά έργα του Charles Dickens.

Η Χριστουγεννιάτικη Ιστορία του Εμπενίζερ Σκρούτζ

Βικτωριανή Αγγλία, Χριστούγεννα 1843: Ο Εμπενίζερ Σκρουτζ  ένας φιλάργυρος ηλικιωμένος δεν αισθάνεται συμπόνια για κανέναν. Απεχθάνεται τα Χριστούγεννα και όλους όσους χαίρονται με τις γιορτές.

Η ανατροπή στην ζωή του θα έρθει όταν ένας απρόσκλητος επισκέπτης,  το φάντασμα του νεκρού συνεργάτη του, Τζέικομπ Μάρλεϊ -ήταν το ίδιο τσιγκούνης και μίζερος με εκείνον- θα τον προειδοποιήσει να δει τα πράγματα διαφορετικά, ειδάλλως η κατάληξή του θα είναι ο μίζερος και μοναχικός θάνατος.

Έπειτα, τον επισκέπτονται τα τρία φαντάσματα των Χριστουγέννων του Παρελθόντος, του Παρόντος και του Μέλλοντος και του υποδεικνύουν τα λάθη του, βοηθώντας τον να μετανοήσει και να αλλάξει χαρακτήρα. Η εμπειρία του αυτή, τον μεταμορφώνει κυριολεκτικά  και μετατρέπεται στον μεγαλύτερο ευεργέτη της πόλης του.

Διαβάστε ακόμη: Η ιστορία της συγγραφής της πιο γνωστής χριστουγεννιάτικης ιστορίας

Η προσέγγιση του BBC

Το BBC θέλησε να δώσει μια νέα πνοή σε αυτό το χριστουγεννιάτικο παραμύθι και το κάνει σε μορφή μίνι σειράς τριών επεισοδίων.

Στη σειρά πρωταγωνιστεί ο Γκάι Πιρς στον ρόλο του Σκρουτζ, ο Άντι Σέρκις στο ρόλο του φαντάσματος των περασμένων Χριστουγέννων και ο Τζο Άλγουιν, σύντροφος της Τέιλορ Σουίφτ, στον ρόλο του Μπομπ Κράτσιτ.

Στη σειρά θα εμφανιστεί και ο Τομ Χάρντι που είναι ένας από τους παραγωγούς μαζί με τον Ρίντλεϊ Σκοτ.

Το Christmas Carol θα ξεκινήσει να προβάλλεται στο BBC One τις μέρες γύρω από την 25η Δεκεμβρίου.

Δείτε το τρέιλερ