Αρχική InfoMommy Deco Ιδέες διακόσμησης και αποθήκευσης για μικρές κουζίνες

Ιδέες διακόσμησης και αποθήκευσης για μικρές κουζίνες

Ιδέες διακόσμησης και αποθήκευσης για μικρές κουζίνες

Είναι αλήθεια πως οι μεγάλες κουζίνες αρέσουν σε όλους. Ευρύχωρες, με πολλούς αποθηκευτικούς χώρους και άνεση για να δημιουργούμε όλες τις γαστριμαργικές νοστιμιές που θέλουμε να σερβίρουμε στους αγαπημένους μας.

Δυστυχώς, όμως, δεν μπορούμε όλοι να έχουμε μεγάλες κουζίνες. Μπορούμε, όμως, να φτιάχνουμε πάντα νοστιμότατες λιχουδιές για την οικογένειά μας. Αντί, λοιπόν, να επικεντρωνόμαστε σε αυτά που δεν έχουμε, ας συγκεντρωθούμε σε όσα έχουμε και ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε με τον αποθηκευτικό χώρο στις μικρές μας κουζίνες.

Χωρίστε ένα ράφι στα δύο

Με σχάρες φτιάξτε ράφια στα ντουλάπια σας και δημιουργήστε αμέσως τον διπλάσιο χώρο αποθήκευσης.

Ή προσθέστε ράφια στα ράφια σας

Αν έχετε ράφια πάνω σε τοίχο τότε τοποθετήστε κάτω από αυτά ράγες για επιπλέον χώρο αποθήκευσης.

Μην ξεχνάτε τις πόρτες

Κρεμάστε όσα μπορείτε στις πόρτες. Γιατί να μένει τόσος χώρος ανεκμετάλλευτος; Τοποθετήστε στις πόρτες των ντουλαπιών μικρές ραφιέρες και βάλτε εκεί όλα μικρά βαζάκια που, συνήθως, πιάνουν αρκετό χώρο μέσα στο ντουλάπι.

Αποθηκεύστε… κάθετα

Γιατί να μπερδεύεστε κάθε φορά που ψάχνετε να βρείτε ένα τηγάνι ή ένα ταψί; Αποθηκεύστε τα κάθετα το ένα πίσω από το άλλο, κερδίστε χώρο και αποκτήστε ένα πιο οργανωμένο ντουλάπι.

Εκμεταλλευτείτε κάθε χώρο

Μην αφήσετε αναξιοποίητο κανένα σημείο στην κουζίνα σας. Φτιάξτε ράφια σε κενά σημεία και κρεμάστε εκεί όσα μπορεί να χρειάζεστε πολύ συχνά.

Μπορείτε να φτιάξτε ένα ράφι πάνω από τον πάγκο σας ή… δίπλα σε αυτόν.

Ταβάνι

Αν ο χώρος σας το επιτρέπει κρεμάστε μία ράγα κουρτίνας και από εκεί… τις κατσαρόλες σας.

Γεμάτα ντουλάπια

Από την άλλη, αν και πάλι ο χώρος σας το επιτρέπει, μπορείτε να βάλετε τις κατσαρόλες σας ακριβώς πάνω από τα ντουλάπια σας.

Πάνω από το νεροχύτη

Γιατί να μένει κενό ένα τόσο μεγάλο σημείο; Τοποθετήστε εκεί ραφάκια, τα οποία μπορείτε εύκολα και να φτιάξετε και μόνες με λίγο ξύλο, και βάλτε πάνω τους όλα τα αντικείμενα που μπορεί να χρησιμοποιείτε για το πλύσιμο των πιάτων, για παράδειγμα.

Μαγνητικές ράμπες

Αν δεν θέλετε να τρυπήσετε τους τοίχους ή να χαλάσετε τα ντουλάπια σας, χρησιμοποιείστε μία μαγνητική ράμπα για κρεμάσετε μαχαίρια, πιρούνες και κουτάλες.

Ψυγείο

Νομίζετε ότι μπορείτε να αποθηκεύετε πράγματα μόνο μέσα σε αυτό; Κι όμως, αντί να γεμίζετε την πόρτα του ψυγείου σας με μαγνητάκια από περιοχές, ταξίδια και νησιά, γεμίστε το με βαζάκια από μπαχαρικά. Τοποθετήστε ένα μαγνητάκι στην πίσω εξωτερική πλευρά του βάζου, κολλήστε το στο ψυγείο και έχετε ό,τι χρειάζεστε… μπροστά σας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter