Ιός του Δυτικού Νείλου: Αυξάνονται τα κρούσματα στην Κύπρο – Ανησυχία από τις αρμόδιες αρχές

Σε συναγερμό τέθηκαν οι υγειονομικές υπηρεσίες μετά την αύξηση των επιβεβαιωμένων περιστατικών του ιού του δυτικού Νείλου στις ελεύθερες περιοχές.

Το τρίτο κρούσμα του ιού εντοπίστηκε στο Παραλίμνι και ο ασθενής βρίσκεται διασωληνομένος στην εντατική Εντατική Μονάδα θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Η κατάσταση της υγείας του ηλικιωμένου κρίνεται από τους αρμόδιους ως κρίσιμη, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί εάν ο ηλικιωμένος προσβλήθηκε από τον ιό στο Παραλίμνι ή στη Λευκωσία.

Υπενθυμίζεται πως, πρόκειται για το τρίτο επιβεβαιωμένου κρούσμα, αφού το προηγούμενο διάστημα προσβλήθηκαν από τον ιό δύο άτομα στις περιοχές Στρόβολου και Παλουριώτισσας, στη Λευκωσία.

Ακόμη ένα νέο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου καταγράφηκε στις ελεύθερες περιοχές ανεβάζοντας σε τέσσερα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού, ενώ άλλο ένα άτομο πιθανόν να έχει τον ιό. Την ίδια ώρα αυξάνονται τα κρούσματα του ιού και στα κατεχόμενα.

Ανησυχούν για τυχόν εξάπλωση του ιού του Δυτικού Νείλου οι Αρμόδιες Υπηρεσίες

Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη βδομάδα στο Υπουργείο Υγείας με όλους τους αρμόδιους φορείς αλλά και αντιπροσωπείες Δήμων, έγινε αξιολόγηση της κατάστασης σχετικά με τον ιό του Δυτικού Νείλου και αποφασίστηκαν μέτρα αντιμετώπισης για τη μείωση των κουνουπιών.

Τα μέτρα θα εφαρμοστούν σε όλους τους Δήμους και κοινότητες παγκύπρια. Οι δύο υπερήλικες,  που έχουν προσβληθεί από τον ιό του δυτικού Νείλου συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση στο γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας. Η κατάσταση της υγείας του ενός, ηλικίας 89 χρόνων, είναι εξαιρετικά σοβαρή.

Το υπουργείο υγείας προτρέπει το κοινό να ακολουθεί τα προληπτικά ατομικά μέτρα, για προστασία από τα κουνούπια. Υπενθυμίζεται οτι στις κατεχόμενες περιοχές, υπάρχουν μέχρι στιγμής έξι επιβεβαιωμένα περιστατικά.

Διαβάστε τι να κάνετε για να προστατευθείτε από τον ιό