Αρχική InfoSchool Κ. Χατζηγιάννης: "Καλώ τους μαθητές να αγκαλιάσουν τις μεταρρυθμίσεις"

Κ. Χατζηγιάννης: "Καλώ τους μαθητές να αγκαλιάσουν τις μεταρρυθμίσεις"

Κ. Χατζηγιάννης: "Καλώ τους μαθητές να αγκαλιάσουν τις μεταρρυθμίσεις"

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής δρ. Κυριάκος Χατζηγιάννης προέβη στην ακόλουθη γραπτή δήλωση:

«Σε σχέση με τη μεταρρύθμιση η οποία συζητείται στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής και αφορά τους Κανονισμούς Λειτουργίας των σχολείων της Μέσης Εκπαίδευσης οφείλω να δηλώσω τα ακόλουθα:

Οι Κανονισμοί Λειτουργίας των σχολείων έχουν τύχει της πλέον μακράς συζήτησης στο πλαίσιο διαβούλευσης δύο και πλέον ετών και πέραν των 50 συνεδριάσεων πολυθεματικής επιτροπής και φορέων. Στη Βουλή βρίσκονται εδώ και 6 μήνες, η συζήτηση των οποίων έγινε διεξοδικά και κατ’ άθρον, με αποτέλεσμα να ακουσθούν σωρεία παρατηρήσεων και να γίνουν αποδεκτές ουκ ολίγες εισηγήσεις. Οι συνεδριάσεις της Βουλής ήταν σε αρκετές περιπτώσεις ολοήμερες. Προηγήθηκε ωστόσο η διαβούλευση Βουλής με όλους τους φορείς της παιδείας. Ακούστηκαν όλοι οι συντελεστές της παιδείας, μεταξύ άλλων γονείς και μαθητές. Όλοι οι φορείς έχουν εκφράσει τις απόψεις τους και γραπτώς και προφορικά και καλέσαμε το Υπουργείο να επεξεργαστεί εκ νέου όλες τις απόψεις εντός των καλοκαιρινών διακοπών ούτως και έχει γίνει. Οι μαθητές έχουν εκφράσει τις θέσεις τους ως επίσημη Οργάνωση.

Ο μακρόχρονος διάλογος στη Βουλή, αλλά και η αποδοχή μεγάλου αριθμού εισηγήσεων δηλεί το δημοκρατικό ύφος που έχει επιδείξει τόσο η Επιτροπή Παιδείας της Βουλής όσο και το Υπουργείο Παιδείας υπηρετώντας την ανάγκη δημοκρατικής γεφύρωσης. Ακούστηκαν οι πάντες και συνετέλεσαν άπαντες στη διαμόρφωση του τελικού περιεχομένου των κανονισμών.

Καλώ τους μαθητές να αγκαλιάσουν τις μεταρρυθμίσεις που σκοπό έχουν να δημιουργήσουν ένα νέο, σύγχρονο και δημοκρατικό σχολείο που θα προσφέρει ευτυχισμένη παρουσία στο σχολικό χώρο, να μην υπάρχει παραβατικότητα και να οδηγεί σε ένα ποιοτικό απολυτήριο. Σε αντίθεση με το σημερινό σχολείο που προσφέρει αμφισβητούμενο απολυτήριο από πολλές χώρες, ψηλά ποσοστά παραβατικότητας με ανασφάλεια και τα χαμηλότερα μαθησιακά αποτελέσματα στην ΕΕ. Να αλλάξουμε το δημόσιο μας σχολείο προς το καλύτερο ώστε ο κόπος και ο μόχθος των μαθητών μας να ανταμείβεται με επιτυχία, ευτυχία, ασφάλεια και αναγνώριση. Ένα σχολείο που θα παραδίδει ενάρετους πολίτες στη κοινωνία, εφοδιασμένους με γνώσεις και ικανότητες».


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter