«Κάγκελα της καλοσύνης» στην Κύπρο: Πού μπορείτε να αφήσετε και εσείς ζεστά ρούχα για όποιον έχει ανάγκη

Με τον καιρό να προβλέπεται κρύος τις επόμενες ημέρες, η πρωτοβουλία που ξεκίνησε στην Ιρλανδία και έφτασε πρόσφατα στην χώρα μας, φαντάζει πιο απαραίτητη από ποτέ.

Πολίτες της Λάρνακας, ακολουθώντας το παράδειγμα χιλιάδων άλλων ανθρώπων από πόλεις της Ευρώπης, «έχρισαν» τα κάγκελα της πρώην Διανέλλειου Τεχνικής Σχολής ως τα «κάγκελα της καλοσύνης» στην Κύπρο.

Περνώντας, λοιπόν, από την περιοχή Σωτήρος στη Λάρνακα, θα αντικρίσετε ένα διαφορετικό θέαμα: σακάκια βρίσκονται κρεμασμένα στα κάγκελα, ενώ στο πεζούλι υπάρχουν αφημένα γάντια και κασκόλ.

Όλα αυτά στο πλαίσιο της κίνησης #warmForWinter,  η οποία ξεκίνησε στη Βόρεια Ευρώπη και στόχο έχει να πάρουν τα παλτό και τα μπουφάν άποροι και άτομα που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν ρούχα.

Μια χειρόγραφη σημείωση δίπλα από τα κρεμασμένα ρούχα γράφει στα Αγγλικά:

«Θέλεις ένα παλτό; Πάρε ένα. Θέλεις να βοηθήσεις; Κρέμασε ένα… Νιώσε άνετα να γεμίσεις τις τσέπες με καπέλα, φουλάρια και προϊόντα περιποίησης. Μην αφήνετε σακούλες με ρούχα ή άλλες δωρεές.»

Η πρωτοβουλία #warmForWinter, ξεκίνησε αρχές Δεκεμβρίου από την Ιρλανδία. Στη γέφυρα Ha’penny, τα κάγκελα γέμισαν παλτά. Εκτός από τα παλτό, υπάρχει και ένα πλαστικό κουτί το οποίο είναι γεμάτο με κασκόλ, σκουφιά και γάντια.

Στην πόλη μας ξεκίνησε λίγες ημέρες πριν και αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι είδαν μία γυναίκα να αφήνει το πρώτο παλτό, ενώ την επόμενη αρκετός ήταν ο κόσμος που έφτασε στο σημείο για να πάρει ένα ρούχο να ζεσταθεί.

Ας ελπίσουμε ότι η πρωτοβουλία θα βρει ανταποκριτές και τα κάγκελα της πρώην Διανέλλειου Τεχνικής Σχολής θα γέμισουν με σακκάκια για όλες τις ηλικίες για τους συναθρώπους μας που το έχουν ανάγκη!

Ο εμπνευστής της πρωτοβουλίας

Το κάλεσμά του όπως φαίνεται προκάλεσε αρκετό ενδιαφέρον, αφού πέρα από τη Λάρνακα, «κάγκελα καλοσύνης» έχουν στηθεί στο Βερολίνο, την Έδεσσα, το Ρόντερνταμ και το Δουβλίνο.