Καλά τα νέα για την μικρή Ανδριανή: Βρέθηκε συμβατός δότης για την επέμβασή της

Χαρμόσυνα είναι τα τελευταία νέα για την εξέλιξη της υγείας της 17χρονης Ανδριανής. Βρέθηκε συμβατός δότης μυελού των οστών!

Η υπόθεση του νεαρού κοριτσιού είχε συγκινήσει το παγκύπριο όταν έγινε γνωστό ότι πάσχει από λευχαιμία και χρειάζεται να χειρουργηθεί.

Διαβάστε εδώ την αρχική έκκληση.

Η φιλανθρωπική εκδήλωση

mde

Ο συμβατός δότης βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου, μία ημέρα πριν την φιλανθρωπική εκδήλωση που είχε προγραμματιστεί από το Κίνημα Αλληλεγγύης στο Καραϊσκάκειο Ίδρυμα με σκοπό την δειγματοληψία για την εύρεση δότη.

Στόχος του Κινήματος και της εκδήλωσης ήταν, επίσης, η ευαισθητοποίηση των πολιτών και η υπενθύμιση της σημασίας και της σπουδαιότητας της έγκαιρης διάγνωσης του παιδικού καρκίνου, ο οποίος θεραπεύεται.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν η Ευρωβουλευτής και Πρόεδρος της Αλληλεγγύης, Δρ. Ελένη Θεοχάρους, ο Δήμαρχος Γερίου, Νεόφυτος Παπαλαζάρου και η πρόεδρος της τοπικής επιτροπής του Κινήματος Αλληλεγγύη Γερίου, Ειρήνη Ζορμπά.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα ανταποκρίθηκε άμεσα και στήριξε την εκδήλωση προσθέτοντας νέα δείγματα στο Κυπριακό Αρχείο Δοτών Μυελού των Οστών.