Αρχική InfoKids Νέα Καλά τα νέα για τους γονείς: Ακόμα περισσότερα χρήματα στα οικογενειακά επιδόματα

Καλά τα νέα για τους γονείς: Ακόμα περισσότερα χρήματα στα οικογενειακά επιδόματα

Καλά τα νέα για τους γονείς: Ακόμα περισσότερα χρήματα στα οικογενειακά επιδόματα

Καλά τα νέα για τους γονείς, αφού αρκετά υψηλά θα είναι τα κονδύλια της κυβέρνησης για τα οικογενειακά επιδόματα. Φέτος τα χρήματα που θα δοθούν στις οικογένειες ξεπερνούν συνολικά τα 120.000.000€. Στον προϋπολογισμό του 2019 συμπεριλαμβάνεται και η προίκα μωρού, η οποία αφορά σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά όλες τις παραμέτρους

Άγαμες μητέρες – μονογονεϊκές οικογένειες

€300.000 που προορίζονται να καλύψουν τη  δαπάνη για την παροχή Ειδικού Βοηθήματος Τοκετού σε άγαμες μητέρες που δεν εξασφαλίζουν το αντίστοιχο δικαίωμα από τις Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Το ύψος του εφάπαξ βοηθήματος είναι ισόποσο με το βοήθημα τοκετού που παρέχεται από τις Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

€120.400.000 που προορίζονται να καλύψουν δαπάνες παροχής επιδόματος τέκνου σε 72.000 δικαιούχες οικογένειες (€85.400.000) εκ των οποίων οι 10.500 περίπου είναι δικαιούχες και επιδόματος μονογονεϊκής οικογένειας (€35.000.000).

Κριτήρια

Σύμφωνα με τους περί Παροχής Επιδόματος Τέκνου Νόμους του 2002 έως 2017, κάθε οικογένεια που έχει τη συνήθη διαμονή της στις περιοχές που ελέγχονται από την Κυπριακή Δημοκρατία τα τελευταία πέντε έτη δικαιούται επίδομα τέκνου στη βάση εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων.

Το ύψος του επιδόματος εξαρτάται από τη σύνθεση της οικογένειας και το σύνολο του ακαθάριστου ετήσιου εισοδήματος των μελών της οικογένειας κατά το προηγούμενο έτος.

Επίσης, παραχωρείται επίδομα μονογονεϊκής οικογένειας σε οικογένειες που λαμβάνουν επίδομα τέκνου και στις οποίες ένας γονέας χωρίς σύζυγο/συμβίο οποιουδήποτε φύλου, ζει με ένα τουλάχιστον εξαρτώμενο τέκνο, που αποκτήθηκε είτε από γάμο είτε εκτός γάμου και που διαβιεί μόνος του λόγω του ότι είναι άγαμος γονέας, χήρος, διαζευγμένος ή διότι ένας από τους δύο γονείς έχει κηρυχθεί σε αφάνεια από το δικαστήριο.

Επίδομα Μάνας

Ποσό ύψους €3.800.000 θα δοθεί για τη μερική επαναφορά του Επιδόματος Μάνας, ως τιμητική αναγνώριση της σημαντικής προσφοράς της πολύτεκνης μάνας στην πατρίδα.

Βάσει των πιο πάνω Αποφάσεων, η σταδιακή επαναφορά του Επιδόματος Μάνας θα γίνει βάσει εισοδηματικών κριτηρίων και θα καταβάλλεται σε όλες τις πολύτεκνες μάνες με τουλάχιστον 4 παιδιά των οποίων το πιο νεαρό τέκνο συμπλήρωσε την ηλικία των 18 ετών και δεν δικαιούνται πλέον επίδομα τέκνου, νοουμένου ότι πληρούνται τα εισοδηματικά κριτήρια που καθορίζονται στο Σχέδιο

Παράλληλα, ποσό ύψους €957.000 αφορά στις δαπάνες για το Σχέδιο «Προίκα του Μωρού» που που αφορά στην αγορά εξοπλισμού και ειδικού πακέτου για μωρά μέχρι 2 ετών των οποίων οι δικαιούχοι γονείς είναι λήπτες ΕΕΕ ή λήπτες Δημοσίου Βοηθήματος ή έχουν εγκριθεί βάση κοινωνικοοικονομικής έκθεσης.

Επιπλέον, περιλαμβάνονται ποσά που αφορούν δράσεις συνοδευτικών μέτρων και τεχνικής υποστήριξης στα πλαίσια του έργου.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter