Αρχική InfoSchool Κανονικά στις τάξεις τους οι μαθητές λυκείων και τεχνικών σχολών μετά την αναστολή εξαγγελθέντων μέτρων

Κανονικά στις τάξεις τους οι μαθητές λυκείων και τεχνικών σχολών μετά την αναστολή εξαγγελθέντων μέτρων

Κανονικά στις τάξεις τους οι μαθητές λυκείων και τεχνικών σχολών μετά την αναστολή εξαγγελθέντων μέτρων

Ανέστειλε τα εξαγγελθέντα για σήμερα μέτρα, που καλούσαν τους μαθητές λυκείων και τεχνικών σχολών να κατέλθουν σε δίωρη αποχή από τα μαθήματά τους, η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, και καλεί τους μαθητές να παραμείνουν στις τάξεις τους και στα μαθήματά τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας, οι οργανωμένοι γονείς, έχοντας πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που τους βαραίνει δεν έχουν άλλα περιθώρια από το να αναστείλουν τα μέτρα. ‘Οπως αναφέρεται, τα εξαγγελθέντα για σήμερα μέτρα αναστέλλονται και οι μαθητές καλούνται να παραμείνουν στις τάξεις τους και στα μαθήματά τους.

Η προηγούμενη ανακοίνωση των γονιών καλούσε τα παιδιά να απέχουν για δύο ώρες από τα μαθήματά τους, αλλά να παραμείνουν στα σχολεία τους, γιατί σκοπός ήταν η ουσιαστική διαμαρτυρία, και όχι η απώλεια περαιτέρω πολύτιμου διδακτικού χρόνου.

Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία, αναφέρει στην ανακοίνωση της, ότι συνεχίζει να κρίνει αναγκαία την αναβολή της ψήφισης της πρόνοιας για εξετάσεις ανά τετράμηνο για εύλογο χρονικό διάστημα, ώστε να δοθεί χρόνος στο διάλογο που θα επιτρέψει την ορθή εφαρμογή της πρότασης και καλεί το Υπουργείο Παιδείας και τη Βουλή να δώσουν τον απαραίτητο χρόνο ώστε όλοι μαζί με νηφαλιότητα να πράξουν το καλύτερο δυνατό για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά και το Δημόσιο Σχολείο.

Σε δηλώσεις του το πρωί στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ο πρόεδρος των Συνδέσμος Γονέων ανέφερε πως οι οργανωμένοι γονείς θεωρούν πως οι μαθητές δεν πρέπει να φύγουν από τα σχολεία μετά την τέταρτη περίοδο. Ωστόσο, επιμένουν πως ο υπουργός Παιδείας πρέπει να αναβάλλει για τρεις μήνες τη συζήτηση και της ψήφιση στη Βουλή της πρόνοιας για εξετάσεις ανά τετράμηνο.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΣΕΜ, Ζαφείρης Δημητρίου, δήλωσε ότι η αποχή των μαθητών θα γίνει, καθώς στόχος είναι να δείξουν μία ημέρα πριν την ψήφιση στη Βουλή των κανονισμών το μαθητικό κίνημα είναι δύυνατό κι ενωμένο. Πάντως δεν διευκρίνισε εάν τελικά οι μαθητές απέχουν μόνο για δύο διδακτικές ώρες (τρίτη και τέταρτη περίοδο) ή εάν θα αποχωρήσουν από τα σχολεία μετά την τέταρτη περίοδο.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter