«Κάποιες μέρες όλα είναι τέλεια. Άλλες μοιάζουν με μάχη. Αυτή είναι η ζωή του γονέα»

Αν σας ζητούσαν να περιγράψετε τη ζωή σας ως γονιό μέσα σε λίγες γραμμές, τι λόγια θα χρησιμοποιούσατε;

Η μαμά blogger, Mandy McCarthy Harris, έδωσε μέσα σε δυο παραγράφους την καλύτερη περιγραφή για τη ζωή ενός γονέα και, νομίζω, οι περισσότεροι θα συμφωνήσετε μαζί της.

Διαβάστε ακόμη: «Γονείς, αφήστε στην άκρη τα άσκοπα «πρέπει»» – Πώς να έχετε μια καλύτερη σχέση με τα παιδιά σας

«Στο τέλος μερικών ημερών ο σύζυγός μου και εγώ συγχαίρουμε ο ένας τον άλλο για το πόσο καλά τα πήγαμε ως γονείς.

Άλλες, κουνάμε το κεφάλι μας απογοητευμένοι και αναρωτιόμαστε τι μπορεί να κάναμε λάθος και πόσες συνεδρίες θα χρειαστεί η κόρη μας σε ψυχολόγους μεγαλώνοντας.

Ξέρετε παιδιά, αυτό είναι φυσιολογικό.

Κανένας –και όταν λέω κανένας, εννοώ ΚΑΝΕΝΑΣ- δεν κάνει τα πάντα σωστά συνέχεια. Είμαστε άνθρωποι. Όλοι μας κάνουμε λάθη.

Οι μαμάδες κάνουν λάθη. Οι μπαμπάδες κάνουν λάθη. Τα παιδιά κάνουν λάθη.

Κάποιες μέρες όλοι είναι ευγενικοί, δείχνουν σεβασμό και πράττουν με λογική. Αυτές τις ημέρες και τις νύχτες διαβάζουμε βιβλία, ακούμε μουσική, τρώμε ήρεμα, αγκαλιαζόμαστε και πάμε για ύπνο νιώθοντας όμορφα για τη ζωή. Όλοι θα ξεκουραστούν και θα έχουν όμορφα όνειρα αυτές τις νύχτες.

Άλλες μέρες, πάλι, όλα γίνονται μία μάχη. Το παιδί σας θα διαφωνεί με τα ΠΑΝΤΑ. Με κάθε μικρό πραγματάκι. Θα είναι κακοδιάθετο, νευρικό και αντιδραστικό. Θα κλαψουρίζει και θα κλαίει και ο κύκλος δεν θα τελειώνει ποτέ. Αυτές τις νύχτες θα είστε απλά ευγνώμονες που η μέρα φτάνει στο τέλος της. Θα πείτε στο παιδί σας πόσο το αγαπάτε (και θα το εννοείτε), αλλά θα κλείσετε την πόρτα του δωματίου του ανακουφισμένοι που η δύσκολη μέρα πέρασε. Μετά θα κεράσετε τον εαυτό σας ένα μπισκότο σοκολάτας ή μια ολόκληρη σοκολάτα και θα υποσχεθείτε πως αύριο όλα θα είναι καλύτερα.

Και έτσι είναι τα πράγματα. Συμβαίνει με κάθε δυνατό τρόπο και οποιαδήποτε ημέρα και αυτό είναι η πραγματικότητα. Εσείς κάνετε το καλύτερο που μπορείτε και αυτό είναι που μετράει.

Υ.Γ.: Τα μπισκότα και η σοκολάτα μπορεί να μην βοηθήσουν, αλλά δεν θα σας βλάψουν κιόλας.»

πηγή: Facebook page – Happy Like This by Mandy McCarty Harris