Καρπούζι: 3 δροσιστικές συνταγές για να απολαύσετε το απόλυτο καλοκαιρινό φρούτο

Στο άκουσμα και μόνο του ονόματός του στο μυαλό μας έρχονται εικόνες καλοκαιρινές, γεμάτες δροσιά και γλυκιά γεύση.

Το καρπούζι είναι το κατεξοχήν φρούτο του καλοκαιριού και το Infokids.com.cy σας παρουσιάζει 3 δροσιστικές και άκρως απολαυστικές συνταγές για να μοιραστείτε το καρπούζι με τους αγαπημένους σας.

Λεμονάδα με Καρπούζι

Υλικά

500 γρ. καρπούζι κομμένο σε κύβους χωρίς κουκούτσια

240 ml νερό

200 γρ. ζάχαρη

240 ml χυμό λεμόνι

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε το καρπούζι και το νερό σε ένα μπλέντερ. Αναδεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο αποτέλεσμα. Στραγγίζουμε το μίγμα μας σε μια κανάτα και προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και βάζουμε την κανάτα στο ψυγείιο μέχρι να κρυώσει καλά η λεμονάδα μας.

Σαλάτα καρπούζι

Υλικά:

1/4 φλιτζάνι ξίδι

1/2 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο

1 καρπούζι, κομμένο σε κύβους

115 γραμμάρια τριμμένη φέτα

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

Βάλτε το ξίδι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν καλά.  Έπειτα ρίχνετε μέσα το καρπούζι και τη φέτα. Περιχύνετε με λίγο από το dressing, ανακατεύετε και σερβίρετε.

Ζελέ Καρπούζι

Υλικά:

750 γρ. καρπούζι, καθαρισμένο από φλούδες και σπόρια

115 γρ. νερό

85 γρ. ζάχαρη

15 γρ. χυμός λεμονιού

15 γρ. ζελατίνη

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε ένα σιρόπι, βράζοντας το νερό μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, και το κρυώνουμε. Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε νερό, μέχρι να μαλακώσει και να γίνει εύκαμπτη.Ρίχνουμε το σιρόπι στο μπλέντερ, μαζί με το καρπούζι και αλέθουμε. Σουρώνουμε το μείγμα στο σινουά. Τοποθετούμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, σε σημείο λίγο πριν τον βρασμό.Το αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη ζελατίνη (αφού την έχουμε στύψει με το χέρι μας καλά) και τον χυμό λάιμ, ομογενοποιούμε το μείγμα και το σουρώνουμε στο σινουά.Κρυώνουμε στους 30° C περίπου, το μοιράζουμε ανά 150 γρ. σε σκεύη της αρεσκείας μας και τα τοποθετούμε στο ψυγείο ώσπου να πήξει το ζελέ. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για το γαρνίρισμα και τα σερβίρουμε με το ζελέ.

Διαβάστε ακόμα:

Καρπούζι ή πεπόνι; Η απόλυτη διατροφική μάχη του καλοκαιριού