Αρχική InfoMommy Νέα Καταγγελία από τρανσέξουαλ για σωματική βλάβη από προσωπικό του Γ.Ν. Λευκωσίας

Καταγγελία από τρανσέξουαλ για σωματική βλάβη από προσωπικό του Γ.Ν. Λευκωσίας

Καταγγελία από τρανσέξουαλ για σωματική βλάβη από προσωπικό του Γ.Ν. Λευκωσίας

Ποινική και διοικητική έρευνα βρίσκονται σε εξέλιξη μετά από καταγγελία τρανσέξουαλ (άνδρας που επεβλήθη σε εγχείρηση αλλαγής φύλου) εναντίον λειτουργού του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας για πρόκληση σωματικής βλάβης, δημόσιας εξύβρισης και ανησυχίας.

Σύμφωνα με την καταγγελία, το περιστατικό ρατσιστικής βίας έλαβε χώρα παραμονές Χριστουγέννων, μπροστά στα μάτια δεκάδων ασθενών. Τα γεγονότα της υπόθεσης παρατίθενται σε έκταση στην έκθεση που εξέδωσε στις 13/3/2017 η Επίτροπος Διοικήσεως Ελίζα Σαββίδου, μετά από καταγγελία που έθεσε ενώπιόν της o εν λόγω τρανσέξουαλ άνθρωπος, ο οποίος, πλέον, φέρει γυναικείο όνομα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τους ισχυρισμούς της, λόγω της μεγάλης διάρκειας της αναμονής για να εξεταστεί από χειρούργο ιατρό του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και της πρόσφατης εγχείρησής της, κάθησε σε μια καρέκλα που πήρε από τη διπλανή κουζίνα. Τότε, υπάλληλος του νοσοκομείου, που ανήκει στο γραμματειακό προσωπικό, την πλησίασε και χαμηλόφωνα την εξύβρισε με ιδιαίτερα χυδαίο τρόπο στη βάση της ταυτότητας φύλου της, προσθέτοντας ότι στις καρέκλες κάθονται οι «φυσιολογικοί» άνθρωποι.

Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς της καταγγέλλουσας-παραπονούμενης, η υπάλληλος απαίτησε, φωνάζοντας, να επιστρέψει την καρέκλα στη θέση της και, αφού η καταγγέλλουσα τοποθέτησε την καρέκλα στην κουζίνα, η υπάλληλος την πέταξε στο πάτωμα, φωνάζοντας ότι είναι βρόμικη και έχει μικρόβια.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.