Αρχική InfoKids Υγεία Καταρρίπτουμε τους πιο διαδεδομένους μύθους για την υγεία των παιδιών

Καταρρίπτουμε τους πιο διαδεδομένους μύθους για την υγεία των παιδιών

Καταρρίπτουμε τους πιο διαδεδομένους μύθους για την υγεία των παιδιών

Λίγα πράγματα είναι πιο ανησυχητικά από ένα άρρωστο παιδί. Αλλά προτού επισκεφθείτε το κοντινότερο φαρμακείο, βεβαιωθείτε ότι ξέρετε τι θα βοηθήσει και τι όχι. Και σε κάθε περίπτωση, συμβουλευτείτε τον παιδίατρο σας.

Μύθος #1: Είναι ασφαλές και αποτελεσματικό να χορηγείτε εναλλάξ στο παιδί σας τις δραστικές ουσίες ιβουπροφαίνη και παρακεταμόλη για να μειώσετε τον πυρετό.

Αλήθεια #1: Τις περισσότερες φορές ο πυρετός δεν είναι εχθρός του παιδιού, αλλά αποτελεί μέρος του τρόπου με τον οποίο το σώμα αντιδρά σε μια μόλυνση. Παρόλο που είναι σημαντικό να παρακολουθείτε τα παιδιά με πυρετό, θα πρέπει να επικεντρωθείτε περισσότερο στη συμπεριφορά τους παρά στο πόσο υψηλή είναι η θερμοκρασία τους.

Μύθος #2: Τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα για τον βήχα και το κρυολόγημα είναι απολύτως ασφαλή και μπορούν να βοηθήσουν τα μωρά να αναρρώσουν πιο γρήγορα.

Αλήθεια #2: Τα φάρμακα για τον βήχα και το κρυολόγημα δεν συνιστώνται για παιδιά κάτω των 4 ετών. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να αφήσετε το κρυολόγημα να «ξεσπάσει» μόνο του.

Μύθος #3: Τα φυτικά φάρμακα και βότανα όπως η εχινάκεια σε διάφορες μορφές (αφέψημα, κάψουλες, χάπια) είναι ασφαλή για ένα άρρωστο παιδί.

Αλήθεια #3: Λίγα μόνο φυτικά φάρμακα έχουν υποβληθεί σε αυστηρούς εργαστηριακούς ελέγχους. Κάποια από αυτά μπορεί να αποδειχθούν επιζήμια για το παιδί σας.

Μύθος #4: Αν χορηγείτε πολλές βιταμίνες στο παιδί σας μπορείτε να αποτρέψετε ένα κρυολόγημα.

Αλήθεια #4: Οι βιταμίνες μπορούν να βοηθήσουν ένα παιδί που έχει έλλειψη σε κάποια συγκεκριμένη θρεπτική ουσία, αλλά υπάρχουν μελέτες που έχουν διαπιστώσει ότι οι μεγάλες δόσεις πολυβιταμινών ή βιταμίνης C δεν μειώνουν τον κίνδυνο κρυολογήματος. Επίσης, πολλές βιταμίνες είναι τοξικές σε υψηλές δόσεις.

Μύθος #5: Όλες οι μολύνσεις των αυτιών πρέπει να αντιμετωπίζονται με αντιβιοτικά.

Αλήθεια #5: Περίπου το 80% των λοιμώξεων του αυτιού θα ξεπεραστούν μόνες τους, χωρίς αντιβιοτικά. Είναι καλύτερο να μην καταφεύγετε στα αντιβιοτικά αν δεν είναι πραγματικά απαραίτητα, για να αποφύγετε τυχόν αντιδράσεις.

Πηγή: www.rd.com


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.