Κατεχόμενα: Απαγορεύεται πλήρως η κυκλοφορία σε 15 χωριά

Δέκα πέντε χωριά της χερσονήσου της Καρπασίας από τις 2 το μεσημέρι τέθηκαν σε καθεστώς πλήρους απαγόρευσης της κυκλοφορίας, όπως ανακοινώθηκε στα κατεχόμενα από το «υπουργικό συμβούλιο» μετά τον εντοπισμό 13 – μέχρι στιγμής – κρουσμάτων σε τρία χωριά της περιοχής.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα πρόκειται για τα χωριά: Λεονάρισο, Πλατανισσός, Κοιλάνεμος, Αγιος Ανδρόνικος, Βασίλι, Λυθράγκωμη, Βαθύλακας, Νέτα, Άγιος Συμεών, Μελάναγρα, Κοροβεία, Γαληνόπορνη, Αγία Τριάδα, Γιαλούσα, Ριζάρπασο.

Για 7 ημέρες ισχύει η απόφαση

Η απόφαση ισχύει για 7 ημέρες και άδεια σε πολύ επείγουσες περιπτώσεις θα πρέπει να λαμβάνεται από την «επαρχιακή διοίκηση», όπως έχει ανακοινωθεί.

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο «υπεξ», Κουντρέτ Οζερσάι αναφέρει ότι ήδη κάνουν ιχνηλάτηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αλλά για να κάνουν καλύτερη έρευνα εφαρμόζουν αυτό το μέτρο από το οποίο θα εξαιρούνται μόνο οι βαριά άρρωστοι.

Η περιοχή θα ελέγχεται στις εισόδους και εξόδους από την «αστυνομία», προσθέτει γράφοντας ότι βρίσκονται σε συντονισμό για να ανταποκριθούν στις ανάγκες των ανθρώπων που ζουν στην περιοχή αυτή, τη συγκεκριμένη περίοδο.

Πολιτικές παρεμβάσεις για τον κορωνοϊό

Στο μεταξύ, η αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή της Καρπασίας αλλά και στα κατεχόμενα γενικά, έχει προκαλέσει και πολιτικές παρεμβάσεις με πολιτικούς αρχηγούς και πρόσωπα να ζητούν άμεσα τη δημιουργία κέντρου διαχείρισης κρίσεως.

Άμεσα δημιουργήστε κέντρο διαχείρισης κρίσεως και αυτό να είναι μόνο ένα, έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook  ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν προτείνοντας τη συμμετοχή σε αυτό ενός ατόμου από την «αστυνομία», την «πολιτική άμυνα», την «ένωση δήμων», το «υπουργείο εσωτερικών» και των πολιτικών κομμάτων, επικεφαλής των θεμάτων υγείας. Να ορισθεί, συνέχισε, ένας εκπρόσωπος αυτού του κέντρου που θα ενημερώνει συνεχώς και προγραμματισμένα την κοινή γνώμη ενώ το κέντρο θα συντονίζεται τηλεφωνικώς με τα αρμόδια «υπουργεία».

Ο «βουλευτής» του τ/κ ΔΚ, Σερντάρ Ντενκτάς δήλωσε ότι όλοι πρέπει να εργαστούν από κοινού, ο σκοπός όλων πρέπει να είναι ένας, κοινός και όχι οι «εκλογές» και κάκισε το γεγονός ότι ο «πρωθυπουργός» Ερσίν Τατάρ προσπάθησε να επωφεληθεί πολιτικά από το γεγονός ότι κάποιος από τους ειδικούς στο συμβουλευτικό σώμα για θέματα υγείας που σύστησε η «προεδρία» εγκατέλειψε το σώμα αυτό, κάνοντας ονομαστική αναφορά. Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο η πολιτική εκμετάλλευση και το πολιτικό κέρδος δεν είναι σε αυτά που πρέπει να δίδεται σημασία, είπε.

Σημειώνεται ότι σήμερα το πρωί ο «υπουργός», Αλί Πιλλί ανακοίνωσε ένα κρούσμα στην Λάπηθο, το οποίο όμως ήταν το κρούσμα που ανακοινώθηκε τελικά αργά χθες το βράδυ και δεν αφορά σημερινό κρούσμα. Χθες ανακοινώθηκαν 9 αρχικά, τα οποία όπως γράφει σήμερα ο τ/κ Τύπο είναι όλα κρούσματα στην περιοχή της Καρπασίας, και το ένα που ανακοινώθηκε αργότερα χθες βράδυ αφορά άτομο στην Λάπηθο.