Αρχική InfoKids Νέα Κατεχόμενα: Οι μαθητές βγήκαν στους δρόμους και διαδήλωσαν για το χθεσινό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε 2 μαθήτριες

Κατεχόμενα: Οι μαθητές βγήκαν στους δρόμους και διαδήλωσαν για το χθεσινό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε 2 μαθήτριες

Κατεχόμενα: Οι μαθητές βγήκαν στους δρόμους και διαδήλωσαν για το χθεσινό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε 2 μαθήτριες

Εκατοντάδες μαθητές βγήκαν το πρωί στους δρόμους στην κατεχόμενη Λευκωσία με κατεύθυνση προς το “πρωθυπουργικό γραφείο” φωνάζοντας “κυβέρνηση παραιτήσου”, “να κάνετε δρόμους, να μην είναι τάφοι”, “δεν μπορεί να πηγαίνουμε στο σχολείο στο σκοτάδι”, “καίγεται η ψυχή μας”. Τα κουδούνι στα σχολεία στα κατεχόμενα χτύπησε σήμερα στις 9 το πρωί αντί στις 8 (ώρα κατεχομένων) και οι μαθητές στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση άκουσαν τους διευθυντές και τους δασκάλους να τους μιλούν για τα οδικά δυστυχήματα. Σε όλα τα σχολεία πριν από την έναρξη των μαθημάτων τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των τριών θυμάτων του χθεσινού τροχαίου δυστυχήματος και των μαθητών που νοσηλεύονται τραυματισμένοι.

Οι μαθητές πέταξαν αβγά στην αυλή και το κτίριο του “πρωθυπουργικού γραφείου” και ζήτησαν συνάντηση με τον “πρωθυπουργό” Χουσείν Οζγκιουργκιούν. Τελικά μια ομάδα μαθητών και ένας καθηγητής έγιναν δεκτοί από τον “υφυπουργό παρά των πρωθυπουργώ”, Ολγκούν Αμτζιάογλου.

Μιλώντας εκ μέρους των μαθητών, μπροστά από το “πρωθυπουργικό γραφείο”, ο πρόεδρος του μαθητικού συμβουλίου του τεχνικού Λυκείου Ατατούρκ, Χουσείν Κοφαλί ο οποίος υπενθύμισε ότι στον ίδιο δρόμο θανατηφόρα δυστυχήματα έγιναν και στο παρελθόν, αλλά παρ` όλα αυτά τα χρήματα για την επιδιόρθωση των δρόμων δεν πήγαν στο οδικό δίκτυο αλλά αλλού. Ή θα βρει το “κράτος” τη λύση ή θα φτιάξουμε εμείς τους δρόμους, είπε ο Κοφαλί σημειώνοντας ότι αναγκάζονται να πηγαίνουν σχολείο ενώ είναι ακόμη σκοτάδι (λόγω της μη αλλαγής της ώρας) και αυτό δεν είναι δική τους επιλογή. Διερωτήθηκε δε ποιος θα δώσει λογαριασμό στις οικογένειες των θυμάτων. “Σε εκείνο το λεωφορείο θα μπορούσε να ήμασταν εμείς. Γι` αυτό δεν θα σιωπήσουμε, αλλά θα υψώσουμε τις φωνές μας και θα ακουστούμε”.

Οι “αστυνομικοί” που ήταν παρόντες στην εκδήλωση διαμαρτυρίας δεν παρενέβησαν, όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, παρά μόνο ζήτησαν από τους μαθητές να μην προβούν σε ενέργειες που θα θέσουν σε κίνδυνο τους εαυτούς τους. Οι διαμαρτυρόμενοι μαθητές κούνησαν την σιδερένια εξωτερική πόρτα του “πρωθυπουργικού γραφείου”, φώναξαν τα ονόματα των συμμαθητριών τους που χάθηκαν, διάβασαν ποιήματα που είχαν γράφει τα θύματα και έκαψαν τα χαρτιά.

Όπως επίσης μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, οι κηδείες του οδηγού του μικρού σχολικού, Ντενκτάς Μουτλουέλ και της 16χρονης Σουντέ Ντεμίρκιραν θα γίνουν σήμερα. Αύριο θα κηδευθεί η 17χρονη Ιλάιντα Γιελίζ Οζτούρκ.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.