Κίτρινη προειδοποίηση για έντονες βροχές και καταιγίδες – Προσοχή συστήνουν οι ειδικοί

Κίτρινη προειδοποίηση για βροχόπτωση εξέδωσε σήμερα το απόγευμα (Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου) το Τμήμα Μετεωρολογίας με ισχύ από τη μία τα ξημερώματα έως και τις 12:00 το μεσημέρι αύριο (Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου).

Στην προειδοποίηση αναφέρεται ότι βροχές και καταιγίδες επηρεάζουν κυρίως τα νότια παράλια και περιοχές του εσωτερικού και η συσσωρευμένη βροχόπτωση μπορεί να ξεπεράσει τοπικά τα 50 χιλιοστά στο εξάωρο.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωορολογίας απόψε ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος με βροχές και τοπικές καταιγίδες ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα σημειωθεί χιονόπτωση και θα επικρατεί παγετός.

Τις αυγινές ώρες τα φαινόμενα πιθανό να είναι έντονα, κυρίως στα νότια παράλια και σε περιοχές του εσωτερικού.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, ενώ η θερμοκρασία θα πέσει στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, στους 13 στα υπόλοιπα παράλια και στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Ο καιρός το σαββατοκύριακο

Το Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με τοπικές βροχές κυρίως στα παράλια και τα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει  μικρή άνοδο αλλά θα εξακολουθήσει να βρίσκεται λίγο χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.