Κορωνοϊός: 6 αδέλφια «αποχαιρέτησαν» τη μητέρα τους μέσω γουόκι-τόκι

Την τραγικότερη απώλεια αναγκάστηκαν να βιώσουν 6 αδέλφια στις Η.Π.Α., αφού η 42χρονη μητέρα τους πέθανε στις 16 Μαρτίου, στο Έβερετ της Ουάσινγκτον, έχοντας προσβληθεί από κορωνοϊό.

Η Sundee Rutter, μητέρα έξι παιδιών ηλικίας από 13 έως 18 ετών, είχε χάσει τον άνδρα της πριν από μερικά χρόνια, ενώ είχε καταφέρει να ξεπεράσει και έναν σοβαρότατο καρκίνο 4ου σταδίου.

Η γυναίκα προσβλήθηκε από τον Covid-19 περίπου 2 εβδομάδες πριν τον θάνατό της. Όταν αρχικά ένιωσε άρρωστη, πήγε στο νοσοκομείο όμως της είπαν να επιστρέψει στο σπίτι της. Λίγες ημέρες μετά, η κατάστασή της χειροτέρεψε, ενώ παρουσίασε δύσπνοια, οπότε ο μεγαλύτερος γιος της την μετέφερε ξανά στο νοσοκομείο, όπου και ξεψύχησε μια εβδομάδα αργότερα.

Λίγο προτού πεθάνει, το προσωπικό του νοσοκομείου σκέφτηκε έναν τρόπο για να μπορέσουν τα παιδιά της να την αποχαιρετήσουν: «Πήραν ένα γουόκι τόκι και το έβαλαν ακριβώς δίπλα στο κρεβάτι της, στο μαξιλάρι της» είπε ο 20χρονος γιος της Ελάια Ρος Ράτερ, στο CNN. Κοιτάζοντάς την μέσα από το παράθυρο, «είπαμε τα τελευταία λόγια και αποχαιρετήσαμε την μητέρα μας» πρόσθεσε. «Ήθελα να της πω ότι την αγαπούσα. Είναι πολύ δύσκολο. Εκείνη την στιγμή, πραγματικά δεν ξέρεις τι να πεις» ανέφερε προσθέτοντας πως είπε στην μητέρα του ότι «όλα θα πάνε καλά με τα παιδιά».

Αυτή τη στιγμή, φίλοι και γνωστοί, καθώς και μια ολόκληρη κοινότητα προσπαθεί να φροντίσει τα 6 παιδιά, τα οποία είναι εντελώς ορφανά. Ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας, ο οποίος ετοιμαζόταν να φύγει για σπουδές, αναζητά τώρα ένα μεγαλύτερο σπίτι, για να μπορέσει να πάρει μαζί του και τα μικρότερα αδέλφια του. Για τον λόγο αυτό έχει ανοίξει ένας λογαριασμός στο GoFundMe προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα.

Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 450.000 δολάρια, τα οποία θα βοηθήσουν τον Τιρ να πληρώσει τους δικηγόρους για την διαδικασία κηδεμονίας των τριών νεότερων αδερφών του.