Κορωνοϊός: Οι χώροι για τα ύποπτα κρούσματα – Τι γίνεται με τους Κύπριους που ζουν στην Ιταλία

Και ενώ τα κρούσματα κορωνοϊού πολλαπλασιάζονται στην Ιταλία (νέα κρούσματα εμφανίστηκαν σε Φλωρεντία, Σικελία και Παλέρμο), η Κύπρος αναζητά τρόπους να περιορίσει τον κίνδυνο και να προφυλάξει τους πολίτες της. Μόλις πριν από λίγη ώρα το υπ. Υγείας ανακοίνωσε πως έχει βρει τους δύο χώρους που θα φιλοξενήσουν τυχόν ύποπτα κρούσματα του ιού.

Επιπλέον αναφορικά με τους Κύπριους μαθητές που βρέθηκαν στην Ιταλία για εκπαιδευτική εκδρομή, αυτοί θα επιστρέψουν αύριο (26/2) και θα εξεταστούν στο αεροδρόμιο. Αν φέρουν φέρουν συμπτώματα κορωνοϊού θα τεθούν σε ισχύ τα πρωτόκολλα, ενώ εάν δεν παρουσιάζουν τα συμπτώματα θα τους ζητηθούν να πάρουν μέτρα για αυτοπροστασία και κατ’ οίκον περιορισμό. Προς το παρόν, πάντως, είναι όλα τα παιδιά καλά στην υγεία τους.

Τι γίνεται με τους Κύπριους φοιτητές στην Ιταλία

Κύπριοι φοιτητές και γονείς Κυπρίων που σπουδάζουν σε περιοχές της βόρειας Ιταλίας, όπως το Μιλάνο επικοινώνησαν με την πρεσβεία της Κύπρου στη Ρώμη.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρέσβης της Κύπρου στην Ιταλία Μηνάς Χατζημιχαήλ, είπε πως «Αυτό που τους λέμε είναι ό,τι αναφέρεται και στη σχετική ταξιδιωτική οδηγία του Υπουργείου Εξωτερικών και στις συστάσεις που έχουν αναρτηθεί από την πρεσβεία στο Twitter. Ότι δηλαδή θα πρέπει να είναι προσεκτικοί, να παρακολουθούν τα τοπικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης για τις εξελίξεις και κυρίως να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες  των αρχών της Ιταλίας και να μεριμνούν για ατομικά μέτρα προστασίας όπως είναι οι υποδείξεις των ιταλικών αρχών και των διεθνών αρχών υγείας αλλά και της πρεσβείας».

Πρόσθεσε δε, πως όσοι φοιτητές επιθυμούν μπορούν να φύγουν από τις περιοχές για τις οποίες δεν υφίστανται αυτή τη στιγμή  περιορισμοί.

Σύμφωνα με την ταξιδιωτική οδηγία του Υπουργείου Εξωτερικών για την Ιταλία, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, οι Κύπριοι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν στα ακόλουθα τηλέφωνα ή/και να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.oikade.gov.cy για εγγραφή στο σύστημα εθελοντικής εγγραφής στοιχείων Κυπρίων πολιτών, που βρίσκονται για οποιοδήποτε λόγο, στο εξωτερικό.