Κουνουπιδότο: Ο τρόπος για να φάνε τα παιδιά το κουνουπίδι

Είναι από τα λαχανικά που επιβάλλεται να υπάρχουν τόσο στη δική μας διατροφή όσο και στων παιδιών μας.

Το κουνουπίδι έχει υψηλή διατροφική αξία και η κατανάλωσή του μπορεί να προστατεύσει από διάφορες ασθένειες της καρδιάς, αλλά και από τον καρκίνο.

Τα παιδιά συνήθως το αποφεύγουν, αλλά το κουνουπίδι πρέπει να υπάρχει στη διατροφή τους και το… κουνουπιδότο είναι ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό χωρίς γκρίνια και παράπονα.

Φτιάξτε την παρακάτω συνταγή και το παιδί δεν θα καταλάβει καν ότι έφαγε κουνουπίδι!

Υλικά:

(3 μερίδες) 500 γρ. κουνουπίδι

280 γρ. τυρί κρέμα

120 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

40 γρ. βούτυρο

Ελαιόλαδο

Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση: Πλένουμε καλά το κουνουπίδι και το τρίβουμε στο τρίφτη, στο χοντρό μαχαίρι. Έπειτα σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το ελαιόλαδο, μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κουνουπίδι, το τυρί κρέμα, την παρμεζάνα, το βούτυρο και αλάτι – πιπέρι. Σε σιγανή φωτιά ανακατεύουμε τα υλικά στο κατσαρολάκι μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιόμορφο. Το αποσύρουμε από τη φωτιά, όσο ακόμα κρατάει το κουνουπίδι, να μην λιώσει.

πηγή συνταγής: .nutri-brain.com