Κουλουράκια με σοκολάτα και καρύδια

Πλάθουμε σοκολατένια κουλουράκια της γιαγιάς με καρύδια που μας στείλανε από το χωριό. Ό,τι πρέπει για να συνοδεύσουμε το γάλα των παιδιών!

Υλικά:

180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κ. γλυκού σόδα
1/2 κ. γλυκού αλάτι
100 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
170 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
1 αυγό
3 βανίλιες

Εκτέλεση

Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Ετοιμάζουμε 2 ταψιά με λαδόκολλες. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν, το αλάτι και τις βανίλιες. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τη σοκολάτα και τα καρύδια. Στο μίξερ με το φτερό χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 1 λεπτό. Ρίχνουμε το αυγό και χτυπάμε για άλλο ένα λεπτό. Ρίχνουμε μονομιάς το μείγμα με το αλεύρι και ίσα ίσα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Τέλος ρίχνουμε μέσα και το μείγμα με τη σοκολάτα και τους ξηρούς καρπούς και τα ανακατεύουμε όλα για μερικά δευτερόλεπτα. Κάνουμε μπαλάκια βάρους περίπου 70 γρ. και τα πατάμε λίγο με την παλάμη μας μέσα στο ταψί μέχρι να έχουν πάχος 1 εκ. Σε κάθε ταψί βάζουμε από 8 κουλούρια σε ίσες αποστάσεις μεταξύ τους. Ψήνουμε για 23 – 25 λεπτά, αφήνουμε 2 λεπτά μέσα στο ταψί και τα κρυώνουμε πάνω σε σχάρα. Όταν βγουν από το φούρνο είναι μαλακά αλλά σκληραίνουν λίγο καθώς κρυώνουν.