Αρχική Συνταγές Κραμπλ ροδάκινου

Κραμπλ ροδάκινου

Κραμπλ ροδάκινου

Το κραμπλ (crumble) είναι μια δημοφιλής εκδοχή γλυκού στο εξωτερικό. Το όνομά του σημαίνει «τρίμματα» και παραπέμπει σε μια ζύμη μπισκότου φτιαγμένη από αλεύρι, ζάχαρη και βούτυρο η οποία όταν ψήνεται δεν αποκτά ενιαία υφή, με αποτέλεσμα να μοιάζει σαν να είναι χοντροτριμμένη. Το κραμπλ το συναντάμε συνήθως με φρούτα εποχής.

Δοκιμάστε το λοιπόν με ροδάκινα και γιατί όχι και με νεκταρίνια και σίγουρα θα ξετρελαθείτε!

Υλικά
Για το crumble:

1 κούπα αλεύρι
1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
100 γρ βούτυρο
1 κγ κανέλα

Για το κέικ:
150 γρ βούτυρο
2/3 κούπας ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
1 κούπα αλεύρι
3/4 κγ μπέικιν πάουντερ
1/2 κγ αλάτι
1 βανίλια
2-3 μεγάλα ροδάκινα

Εκτέλεση:

Σε ένα μπλέντερ, ή σε ένα μπολ, συνδυάζουμε τα υλικά για το crumble. Το αλεύρι, την καστανή ζάχαρη, το βούτυρο και την κανέλα. Τα χτυπάμε στο μπλέντερ ή τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας, μέχρι να ενωθούν καλά και να είναι θρυμματιστά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει-2-3 λεπτά. Προσθέτουμε 1-1 τα αυγά, χτυπώντας τα καλά, και προσθέτουμε την βανίλια.Σε ένα μπολ ενώνουμε το αλεύρι με το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ, και τα ανακατεύουμε καλά. Τα προσθέτουμε στο μίξερ, και χτυπάμε μέχρι να έχουν μόλις ενωθεί.

Με μια σπάτουλα, απλώνουμε το μείγμα στην έτοιμη φόρμα μας. Κόβουμε τα ροδάκινα σε λεπτές φέτες, και τα τοποθετούμε κυκλικά πάνω από το μείγμα του κέικ. Θέλουμε να ακουμπούν οι φέτες μεταξύ τους. Με τα χέρια μας, θρυμματίζουμε το crumble πάνω από τα ροδάκινα, και προαιρετικά το πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα ακόμη και λίγη καστανή ζάχαρη.

Ψήνουμε για 50 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε για 10 περίπου λεπτά. Αναποδογυρίζουμε το γλυκό σε ένα μεγάλο πιάτο και μετά ξανά σε μία πιατέλα. Μπορείτε εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε φόρμα με αποσπώμενο πάτο- ώστε να γλυτώσετε το αναποδογύρισμα- αλλά αυτό το κέικ δεν σπάει εύκολα, οπότε μην ανησυχείτε.

Σερβίρετε το μόνο του ή με παγωτό ! Είναι καλύτερο να φαγωθεί την ημέρα που το φτιάξατε, γιατί μετά μαλακώνει λίγο το τραγανό crumble.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.