Αρχική InfoKids Βιβλία Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας: Αυτά είναι τα παιδικά βιβλία που ξεχώρισαν το 2017

Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας: Αυτά είναι τα παιδικά βιβλία που ξεχώρισαν το 2017

Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας: Αυτά είναι τα παιδικά βιβλία που ξεχώρισαν το 2017

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού για τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας για εκδόσεις του έτους 2017 ανακοίνωσαν σήμερα οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας για Μικρά Παιδιά για εκδόσεις του έτους 2017, μετά από ομόφωνη απόφαση της Κριτικής Επιτροπής, απονέμεται στην στη Μαρίνα Μιχαηλίδου-Καδή για το έργο της «Άσπρη στολή» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Τελεία.

Ας γνωρίσουμε το βιβλίο «Άσπρη στολή»

Όταν ήταν μικρή, η Σοφία ονειρευόταν να γίνει νοσοκόμα, για να φροντίζει τους ανθρώπους. Δεν φανταζόταν τότε ότι θα ζούσε, στην πρώτη γραμμή, όλα τα θλιβερά γεγονότα που σημάδεψαν τη μικρή της πατρίδα. Μια ιστορία για το θάρρος και τον δυναμισμό μιας νοσοκόμας, μέσα από τη ζωή της οποίας προβάλλεται συγχρόνως η αξία όλων εκείνων που εργάζονται ακούραστα και αθόρυβα, απαλύνοντας τον ανθρώπινο πόνο. Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα.

Για παιδιά 6 έως 9 ετών

Θα το βρείτε εδώ

Το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας για Μεγάλα Παιδιά και Εφήβους, μετά από κατά πλειοψηφία απόφαση της Κριτικής Επιτροπής, απονέμεται στην Άντρη Αντωνίου για το έργο της «Το καλοκαίρι που μεγάλωσα» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος.

Ας γνωρίσουμε το βιβλίο «Το καλοκαίρι που μεγάλωσα»

Πόσο εύκολο είναι να κρατάς κρυφό ό,τι συμβαίνει μέσα στο σπίτι σου; Ειδικά όταν το μόνο που θέλεις είναι να βγεις έξω να το φωνάξεις και να ζητήσεις βοήθεια;Η Άννα, στα δεκατέσσερα πλέον χρόνια της, νιώθει πως η κατάσταση που βιώνει η ίδια και η μητέρα της έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Η συμπεριφορά του πατέρα της έχει πια ξεπεράσει τα όρια και τα βίαια ξεσπάσματά του είναι ένας καθημερινός εφιάλτης. Η μητέρα της όμως ελπίζει. Περιμένει πως σύντομα κάτι θα αλλάξει.

Θα το βρείτε εδώ

Νικήτρια του Κρατικού Βραβείου Εικονογράφησης Λογοτεχνικού Βιβλίου για Παιδιά και Εφήβους, μετά από ομόφωνη απόφαση της Κριτικής Επιτροπής, είναι η Ζωή Πίντσιες-Κυριάκου για την εικονογράφηση του έργου «Λατρεύω τα σύννεφα» (συγγραφέας: Νεοφύτα Πολυδώρου).

Ας γνωρίσουμε το βιβλίο "Λατρεύω τα σύννεφα"

Οδός Μπουρμπουλήθρας, αριθμός 10.Ένα κορίτσι με κόκκινα μαλλιά έχει για κατοικίδιο μια καμηλοπάρδαλη.Τι παράξενο! Στη ζούγκλα δε θα έπρεπε να ζεί μια καμηλοπάρδαλη;
Στο κορίτσι με τα κόκκινα μαλλιά αρέσει ν ΄αρπάζει τα σύννεφα από τον ουρανό. Ιδίως την ώρα που τα βλέπει να μεταμορφώνονται σε διάφορες φιγούρες και να συννεφοπλέκονται. Η συννεφοσυλλογή της μεγαλώνει διαρκώς, με αποτέλεσμα να προκαλούνται αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον. Μπροστά σ΄ αυτό το θέαμα η καμηλοπάρδαλη αντιδρά και παίρνει το κορίτσι με τα κόκκινα μαλλιά σ΄έναν σοφό γεροντάκο, γνωστό ως Συννεφοπλέκτη για να τη βοηθήσει να συνηδητοποιήσει τις συνέπειες των πράξεων της. Ένα παραμύθι για τη σημασία του σεβασμού προς το περιβάλλον όπως επίσης κάθε είδους ελευθερία σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο, δοσμένο με χιούμορ και φαντασία.

Θα το βρείτε εδώ

Τα βραβεία θα επιδοθούν από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Χαμπιαούρη σε ειδική τελετή, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 12 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 7:00 μ.μ., στο Κινηματοθέατρο Παλλάς. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter