Αρχική Συνταγές Κρέπες αλμυρές με κοτόπουλο, τυρί και καλαμπόκι

Κρέπες αλμυρές με κοτόπουλο, τυρί και καλαμπόκι

Κρέπες αλμυρές με κοτόπουλο, τυρί και καλαμπόκι

Όταν δεν έχουμε πολύ χρόνο για να μαγειρέψουμε ή όταν θέλουμε να φάμε κάτι ελαφρύ με τα παιδιά ένα από τα φαγητά που επιλέγουμε είναι οι κρέπες. Με υλικά που έχετε στο ψυγείο μπορείτε να δημιουργήσετε ευφάνταστες γεμίσεις που σίγουρα θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους.  Οι κρέπες προέρχονται από τη Βρετάνη, μια περιοχή βορειοδυτικά της Γαλλίας, τότε όμως δεν τις γέμιζαν, τις έτρωγαν κυρίως σαν ψωμί. Με την πάροδο των χρόνων, η κατανάλωσή τους παύει να είναι αποκλειστικότητα των Γάλλων και γίνονται δημοφιλείς σχεδόν παντού.  Σας τις προτείνουμε στην αλμυρή τους εκδοχή ως ιδανικό σνακ για την παραλία.  Προνοήστε για λίγο χυλό παραπάνω, αν τις φτιάχνετε για πρώτη φορά.

Για την ζύμη

2 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά
Αλάτι
Μαργαρίνη

Για την γέμιση

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φιλέτο κοτόπουλο σε μπουκίτσες
1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
12 φέτες τυρί του τόστ
1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού βρασμένο καλαμπόκι
Αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα το οποίο πρέπει να είναι χλιαρό, τα αυγά που τα έχουμε ελαφρώς χτυπήσει, το αλεύρι σιγά -σιγά, την πρέζα αλατιού και ανακατεύουμε σιγά -σιγά το μείγμα μέχρι να γίνει μια ρευστή ζύμη. Βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγη μαργαρίνη. Μόλις το τηγάνι έχει ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε από τον χυλό που φτιάξαμε (με μια μεσαία κουτάλα) ίσα να καλύψει τον πάτο του τηγανιού με ένα λεπτό στρώμα, το απλώνουμε στο τηγάνι να πάρει ένα στρογγυλό σχήμα και το ψήνουμε και από τις 2 πλευρές. Μόλις η κρέπα είναι έτοιμη την βάζουμε σε μια πιατέλα, ενώ κάνουμε το ίδιο και για το υπόλοιπο μείγμα.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Έχουμε κόψει σε φέτες το φιλέτο κοτόπουλο ,το βάζουμε στο τηγάνι και το σοτάρουμε. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, το αλάτι-πιπέρι και την μουστάρδα την οποία την έχουμε διαλύσει σε λίγο νερό. Αφήνουμε το κοτόπουλο να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα. Βάζουμε σε ένα άλλο πλατύ τηγάνι μία – μία κάθε κρέπα που φτιάξαμε μέχρι να ζεσταθεί, απλώνουμε το τυρί και το αφήνουμε να λιώσει. Από πάνω τοποθετούμε το κοτόπουλο και το καλαμπόκι που το έχουμε ήδη βράσει σε νερό, διπλώνουμε την κρέπα και την σερβίρουμε ζεστή.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.