Αρχική InfoMommy Νέα Ξεκινά εκστρατεία ελέγχου παιδικών ενδυμάτων για την πρόληψη σοβαρών τραυματισμών

Ξεκινά εκστρατεία ελέγχου παιδικών ενδυμάτων για την πρόληψη σοβαρών τραυματισμών

Ξεκινά εκστρατεία ελέγχου παιδικών ενδυμάτων για την πρόληψη σοβαρών τραυματισμών

Η παρουσία κορδονιών στα παιδικά ενδύματα αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για τα παιδιά, αφού αυτά δυνατόν να προκαλέσουν σοβαρούς τραυματισμούς, ακόμη και θανάτους. Πολλά ατυχήματα έχουν καταγραφεί κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων των παιδιών εξαιτίας εγκλωβισμού των κορδονιών των ενδυμάτων σε τσουλήθρες, πόρτες, δέντρα και σε άλλα σημεία.

Λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τους κινδύνους αυτούς και με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, όπου στην αγορά διατίθεται πλήθος νέων παιδικών ενδυμάτων, η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή θα πραγματοποιήσει εκστρατεία κατά την περίοδο 4 Σεπτεμβρίου - 6 Οκτωβρίου 2017. Κατά την εκστρατεία, αναμένεται ότι θα ελεγχθούν πέραν των 100 σημείων παγκυπρίως, με σκοπό τον εντοπισμό και απόσυρση επικίνδυνων παιδικών ενδυμάτων καθώς και για ενημέρωση των οικονομικών φορέων. Παράλληλα με την εκστρατεία για τον έλεγχο των κορδονιών στα παιδικά ενδύματα, θα ληφθούν από την αγορά δεκαπέντε δείγματα παιδικών πυτζαμών, τα οποία θα υποβληθούν σε εργαστηριακό έλεγχο ευφλεκτότητας, για να διαφανεί κατά πόσο συμμορφώνονται με τις σχετικές απαιτήσεις ασφάλειας.

Τέλος, η Υπηρεσία θα συνεχίσει να ενημερώνει τους καταναλωτές με στόχο την αποτελεσματικότερη προστασία της υγείας και της ασφάλειάς τους. Στο πλαίσιο της εκστρατείας, είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας, στον σύνδεσμο www.consumer.gov.cy το ενημερωτικό έντυπο με τίτλο «Παιδικά Ενδύματα - Συμβουλές στους Καταναλωτές», το οποίο περιέχει αναλυτικές πληροφορίες για την ασφάλεια των παιδικών ενδυμάτων.

Περισσότερες πληροφορίες τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τους οικονομικούς φορείς, μπορούν να λαμβάνονται στα πιο κάτω τηλέφωνα:

• Κεντρικά Γραφεία Λευκωσίας (τηλ: 22200930)
• Επαρχιακό Γραφείο Λεμεσού (τηλ: 25819150)
• Επαρχιακό Γραφείο Λάρνακας / Αμμοχώστου (τηλ: 24816160)
• Επαρχιακό Γραφείο Πάφου (τηλ: 26804613)


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter