Ξεκίνησε έρανο και συγκέντρωσε 4,000€ για να πάρει χριστουγεννιάτικα δώρα στα 7 παιδιά του

Ο Ryan Rodgers, 26 ετών και η αρραβωνιαστικιά του, Jenny Grimes, 25 ετών ξεκίνησαν έναν έρανο στο Facebook (GoFundMe), επειδή δυσκολεύονται να ζήσουν και να μεγαλώσουν τα 7 παιδιά τους.

Ο 26χρονος νέος, ισχυρίζεται ότι ντράπηκε να ζητιανέψει στους δρόμους ή να ζητήσει βοήθεια από πιο εύπορους γνωστούς ή συμπολίτες του.

Έφτιαξε έτσι τη σελίδα στο Facebook με σκοπό να καταφέρει να αγοράσει δώρα στα παιδιά του, οι ηλικίες των οποίων ξεκινούν από 9 μηνών και φτάνουν τα 7 έτη, για τις γιορτές.

Το ζευγάρι σε συνέντευξη που παραχώρησε στη DailyMail, ισχυρίζεται ότι είναι τόσο φτωχό που αναγκάζεται να φορά πιτζάμες, καθώς δεν μπορούν να ψωνίσουν ρούχα.

Η θλιβερή ιστορία που παρουσιάζουν             

Ο Ryan έμεινε πριν περίπου έναν χρόνο άνεργος, όταν διαγνώστηκε με καρκίνο στο στομάχι. Ο ίδιος λέει ότι ψάχνει διαρκώς από τότε δουλειά, αλλά η κατάσταση της υγείας του και το γεγονός ότι είναι πατέρας 7 παιδιών δεν του αφήνουν πολλά περιθώρια.

«Στέλνω διαρκώς αιτήσεις, αλλά δεν με δέχονται επειδή έχω 7 παιδιά και ξέρουν ότι αυτά είναι η προτεραιότητά μου».

Η σύντροφός του από την πλευρά της, που έγινε μητέρα πρώτη φορά στα 17 της χρόνια, λέει ότι «μόνο πρόσφατα δεν μπορούμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας. Τα ντουλάπια μας είναι άδεια, τρώμε από συσσίτια, δεν έχουμε ψωνίσει ρούχα για τα παιδιά εδώ και 6 μήνες. Έχουμε δύο επιλογές ή θα ταΐσουμε τα παιδιά μας ή θα αγοράσουμε ρούχα».

Το ποσό που συγκέντρωσαν

Το ζευγάρι κατάφερε να συγκεντρώσει το αξιοσέβαστο ποσό των 4,512€, το οποίο θα χρησιμοποιήσουν για τα δικά τους έξοδα και θα μοιράσουν σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς.

Η αντίδραση οικείου προσώπου και ο σάλος

Σε όλα τα παραπάνω αντιδρά η μητέρα της 25χρονης κοπέλας, η οποία κατηγορεί τον γαμπρό της για αλκοολισμό και ισχυρίζεται ότι ο Ryan θέλει τα χρήματα για να τα ξοδεύει σε αλκοόλ και ξενύχτια.

«Κανείς δεν πρέπει να του δώσει χρήματα. Έχει πρόβλημα με το ποτό, όλα σας τα χρήματα θα ξοδευτούν εκεί», λέει συγκεκριμένα και παρακινεί το κοινό να ζητήσει αποζημίωση.

Ο ισχυρισμός της πεθεράς του 26χρονου ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στο Facebook με πολλούς χρήστες να φτάνουν ακόμα και να απειλήσουν τον Ryan και την οικογένειά του.

Ο ίδιος απαντά στις κατηγορίες της μητέρας της γυναίκας του και ξεκαθαρίζει ότι έμεινε άνεργος πριν περίπου έναν χρόνο. Ψάχνει διαρκώς για δουλειά, δεν είχε ποτέ πρόβλημα με ναρκωτικά και δεν έχει αγγίξει αλκοόλ εδώ και χρόνια.

«Είμαστε καλοί γονείς που ζουν με επιδόματα. Δεν θα έκανα χρήση ναρκωτικών ούτε θα κατανάλωνα αλκοόλ μπροστά στα παιδιά μου. Αυτό είναι αηδιαστικό», είπε.

Στην Αγγλία η παραπάνω υπόθεση έχει προκαλέσει σάλο και μένει τώρα να δούμε πού μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος για τα παιδιά του ή το… αλκοόλ!