Ξεκίνησε σήμερα εκστρατεία της Αστυνομίας στους δρόμους της Κύπρου – Τι θα ελέγχουν οι αστυνομικοί

Ξεκινά από σήμερα η εκστρατεία ελέγχου οχημάτων στους δρόμους της Κύπρου με τους αστυνομικούς να ελέγχουν καίρια για την οδική ασφάλεια ζητήματα.

Μετά τα δεκάδες ατυχήματα που σημειώθηκαν στους δρόμους του νησιού και τις αθώες ζωές που χάθηκαν στην άσφαλτο, η συγκεκριμένη ενέργεια θεωρείται απαραίτητη και… επιβάλλεται να συνεχιστεί!

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η Αστυνομία αναφέρει ότι η εκστρατεία θα αρχίσει από σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου του 2019.

Σε διεθνές επίπεδο, προστίθεται, «η απόσπαση της προσοχής του οδηγού, εντάσσεται στους πλέον σημαντικούς παράγοντες που συμβάλλουν στην αύξηση της πιθανότητας εμπλοκής σε οδική τροχαία σύγκρουση, δεδομένου, ότι περιορίζεται δραματικά ο χρόνος αντίδρασης σε περίπτωση έκτακτου περιστατικού».

Επίσης, σημειώνεται ότι καθοριστικό ρόλο διαδραματίζει η οδήγηση με τη χρήση κινητού τηλεφώνου και ειδικά η προσπάθεια σύνταξης γραπτού μηνύματος, συμβάλλει στο να προσηλώνονται οι οδηγοί στην οθόνη του κινητού και όχι στο δρόμο.

Διαβάστε ακόμη:

Τα 4 μέτρα τα οποία θα μειώσουν τα τροχαία – Τι αποφάσισε η Αστυνομία