Ξυλοδαρμός 6χρονου: Δεν προκύπτει ποινικό αδίκημα – Ο προβληματισμός των γονιών

Σάλο είχε προκαλέσει η είδηση για ξυλοδαρμό 6χρονου αγοριού από συμμαθητές του στο σχολείο του λίγες ημέρες πριν!

Οι έρευνες ήταν εκτεταμένες πάνω στο θέμα, ωστόσο, δεν προέκυψε κανένα ποινικό αδίκημα για τους μαθητές από το Δημοτικό της Πάφου.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, δεν υπάρχει ποινική ευθύνη σε ό,τι αφορά το συμβάν αφού πρόκειται για παιδάκια Α’ τάξης και Β’ Δημοτικού. Συγκεκριμένα για ηλικίες 6,5 και 7,5 ετών.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι γονείς του παιδιού που είναι από τη Συρία έδωσαν κατάθεση στην Αστυνομία για το περιστατικό που συνέβη στο παιδί τους, λέγοντας πως θα μπορούσε να συμβεί σε οποιοδήποτε άλλο παιδί.

Στόχος τους δεν ήταν να προκαλέσουν αλλά να γίνουν ενέργειες και να ληφθούν μέτρα ώστε να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά.

Προβληματισμός Υπουργείο Παιδείας

Υπενθυμίζεται πως σε χθεσινές δημόσιες τοποθετήσεις του ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Παιδείας Σπύρος Αντωνέλλος, ανέφερε ότι ο 6χρονος, από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται, έδωσε τα ονόματα των παιδιών που φέρονται να τον ξυλοκόπησαν.

«Το Υπουργείο Παιδείας θα εφαρμόσει ψυχολογική στήριξη σε θύτες και σε θύματα αλλά και ευρεία ενημέρωση για την ενδοσχολική βία».

Όπως σημείωσε, το περιστατικό έλαβε χώρα στις τουαλέτες του σχολείου κατά τη διάρκεια διαλείμματος, σε χώρο δηλαδή που δεν επιτρέπεται η επιτήρηση.