Λάρνακα: 21 μαθήτριες Δημοτικού έκοψαν τα μαλλιά τους για τα παιδιά με καρκίνο

Όλα ξεκίνησαν από την ιδέα μιας μαθήτριας της Στ΄τάξης του Δημοτικού Σχολείου Καθαρής-Δημήτρη Λιπέρτη στη Λάρνακα, η οποία πρότεινε στη διεύθυνση του σχολείου τη διεξαγωγή εκδήλωσης για την ενίσχυση του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος.

Η ιδέα της τελικά πήρε σάρκα και οστά, με 21 μαθήτριες να συμμετέχουν στην εκδήλωση και να στέλνουν το δικό τους μήνυμα αλληλεγγύης, αγάπης και προσφοράς, κόβοντας τα μαλλιά τους ώστε να δημιουργηθούν περούκες για τα παιδιά με καρκίνο ή λευχαιμία.

Στο πλαίσιο της συγκινητικής εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε σύντομη ενημέρωση όλων των παιδιών του σχολείου για τη σημασία της δωρεάς μαλλιών σε παιδιά που δίνουν μάχη με σοβαρές ασθένειες και πόσο βοηθάει στην ψυχολογία και τη θεραπεία τους. Μετά από τη σύντομη ενημέρωση, τη σκυτάλη πήραν τρεις επαγγελματίες κομμώτριες που ανέλαβαν αφιλοκερδώς να κόψουν 20 περίπου εκατοστά από τα μαλλιά των κοριτσιών που ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία.

Η διεύθυνση του σχολείου συνεχάρη όλα τα κορίτσια που συμμετείχαν στην εκδήλωση, γιατί απέδειξαν έμπρακτα την ευαισθησία τους σε κοινωνικά θέματα που απασχολούν τους συνανθρώπους μας.