Λάρνακα: Γνωμάτευση από ιδιώτη παιδοψυχίατρο ζητά η οικογένεια του 13χρονου αδελφοκτόνου

Τον Νοέμβριο του 2018 η κυπριακή κοινωνία είχε συγκλονιστεί από την είδηση που ήθελε ένα 9χρονο κοριτσάκι να πέφτει νεκρό έπειτα από μαχαιριές που δέχθηκε από τον ίδιο της τον αδερφό.

Σήμερα, σχεδόν έναν χρόνο μετά την τραγική ιστορία η οικογένεια του 13χρονου, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του και νοσηλεύεται στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Αθαλάσσας, ζητά γνωμάτευση από ιδιώτη παιδοψυχίατρο.

Μιλώντας στο AlphaNewsLive, ο δικηγόρος του πατέρα του ανήλικου, Ανδρέας Χρίστου, αναφέρει ότι δεν υπήρξε ένσταση στην ανανέωση της νοσηλείας του στο Ψυχιατρείο αφού αυτό θα σήμαινε τη μεταφορά του στο εξωτερικό, από τη στιγμή που δεν έχει βρεθεί κατάλληλος χώρος κράτησης του στην Κύπρο λόγω της ηλικίας του.

Δεν υπάρχει ειδικός χώρος για τη νοσηλεία του παιδιού

Tις επόμενες ημέρες, λοιπόν, θα κληθεί ιδιώτης παιδοψυχίατρος εκ μέρους της οικογένειας, από την Κύπρο ή ακόμα και την Ελλάδα, για να εξετάσει τον 13χρονο και να δώσει ακριβή θέση για την ψυχική κατάσταση του, αλλά και το που θα είναι καλύτερα να παραμείνει το παιδί. Ο νεαρός έχει εξετασθεί από παιδοψυχίατρο από την Ελλάδα, που κάλεσε η Κυπριακή Δημοκρατία, λίγο καιρό μετά το συμβάν και μεταφέρθηκε με διάταγμα υποχρεωτικής νοσηλείας στο Ψυχιατρείο.

Σημειώνεται ότι στην Κύπρο δεν υπάρχει κατάλληλος χώρος κράτησης των θητών κάτω των 14 ετών, οι οποίοι θεωρούνται βάσει νομοθεσίας ποινικά ανεύθυνοι, με αποτέλεσμα ο ανήλικος να νοσηλεύεται υποχρεωτικά στο ψυχιατρείο εδώ και μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι ο 13χρονος παραδέχθηκε ότι σκότωσε την 9χρονη αδελφή του με 15 μαχαιριές, μετά από λογομαχία για ασήμαντη αιτία, με αποτέλεσμα το θάνατο της. Το πρωτοφανές έγκλημα σημειώθηκε το απόγευμα της 6ης Νοεμβρίου 2018, στη Λάρνακα.