Λεμεσός: Ένοχοι πατέρας και γιος για βιασμούς ανήλικων συγγενών τους

Το σκάνδαλο που είχε ξεσπάσει το 2015 γύρω από τη σύλληψη δύο μελών της ίδιας οικογένειας, ύστερα από καταγγελίες συγγενικών τους προσώπων ότι έπεσαν θύματα βιασμού και άσεμνων επιθέσεων όταν ήταν ανήλικα, ήρθε ξανά στην επιφάνεια σήμερα αφού το Κακουργιοδικείο έκρινε ένοχους τον 65χρονο πατέρα και τον 39χρονο γιο του σε μεγάλο αριθμό κατηγοριών που αφορούν σεξουαλικής φύσεως αδικήματα που διαπράχθηκαν στη Λεμεσό μεταξύ των ετών 1992 και 2009.

Οι περισσότερες κατηγορίες αφορούν άσεμνες επιθέσεις εναντίον ανήλικων συγγενικών προσώπων, ενώ και οι δύο κρίθηκαν ένοχοι ότι σε μία περίπτωση βίασαν, ο καθένας ξεχωριστά, κορίτσι ηλικίας κάτω των 13 ετών. Ακόμη, ο 65χρονος κρίθηκε ένοχος ότι ασέλγησε και είχε δια βίας συνουσία με δύο νεαρούς ενήλικες άνδρες.

Η σύζυγος του 65χρονου, που είχε επίσης συλληφθεί τότε, αθωώθηκε στις κατηγορίες που αντιμετώπιζε και αφορούσαν την παράλειψη να πράξει κάτι ώστε να αποτρέψει τη διάπραξη των αδικημάτων από το σύζυγο και το μεγάλο γιο της.

Υπενθυμίζεται ότι ο μικρότερος γιος της οικογένειας, 38 ετών σήμερα, είχε παραδεχθεί ενοχή σε τέσσερις κατηγορίες για άσεμνες επιθέσεις εναντίον τριών ξαδέλφων του κατά την περίοδο 1995-1999 και αφέθηκε ελεύθερος το 2015, υπογράφοντας εγγύηση 5.000 ευρώ, ότι θα τηρεί για δύο χρόνια τους νόμους και κανονισμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το δικαστήριο είχε τότε λάβει σοβαρά υπόψη τη μεταμέλεια του, το γεγονός της άμεσης παραδοχής του, της κράτησης του για τρεις και πλέον μήνες, το ότι κατά τη διάπραξη των σοβαρότερων αδικημάτων ήταν μόλις 15 ετών, αλλά και το λευκό ποινικό του μητρώο.