Λεμεσός: Όλο το παρασκήνιο για το… σχολείο της βίας!

Σοκ στο παγκύπριο και το πανελλήνιο προκάλεσε το βίντεο που κυκλοφόρησε χθες από σχολείο της Λεμεσού, στο οποίο βλέπουμε καθηγητή να χτυπά για άγνωστο λόγο μαθήτρια Γυμνασίου.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός, ότι οι γονείς της μαθήτριας δεν προχώρησαν σε καμία καταγγελία έναντι του καθηγητή. Ωστόσο, τα δυσάρεστα δεν σταματούν εδώ.

Πατέρας άλλης μαθήτριας, αυτής που βιντεοσκόπησε το συμβάν στην τάξη, βρέθηκε χθες στο σχολείο των παιδιών και επιτέθηκε (!) στη διευθύντρια, η οποία είχε νωρίτερα τιμωρήσει την κόρη του που χρησιμοποίησε το κινητό της για να τραβήξει το βίντεο.

Η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου, με αποτέλεσμα να κληθεί ακόμα και η αστυνομία.

Παρ’όλα αυτά, οι γονείς ζητούν την απομάκρυνση του εν λόγω εκπαιδευτικού από το σχολείο.

Φωτιά στο σχολείο

Στο ίδιο σχολείο, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ξέσπασε πυρκαγιά, όταν άγνωστοι έσπασαν την πόρτα μιας αίθουσας και έβαλαν φωτιά. Στο σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για την κατάσβεση.

Ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Παντελής Νικολαΐδης ξεσπά

Ο πρόεδρος της ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΥΠΡΟΥ κ. Παντελής Νικολαΐδης δημοσίευσε χθες στα social media ένα κείμενο «φωτιά», το οποίο μάλιστα έχει «σηκώσει» και μεγάλη συζήτηση:

ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΑΤΕΡΑ ΣΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Φαίνεται ότι η ασφάλεια στα Δημόσια σχολεία έχει φθάσει σε οριακό σημείο επικινδυνότητας. Χθες πατέρας είχε εισβάλει σε σχολείο της Λεμεσού και ως μαινόμενος ταύρος έχει επιτεθεί στη Διευθύντρια του σχολείου, γιατί η τελευταία «τόλμησε» και τιμώρησε την κόρη του γιατί έχει χρησιμοποιήσει το κινητό της και έχει βιντεογραφήσει την επίδικη σκηνή του «χαστουκίσματος». Το σχολείο αναγκάστηκε να ειδοποιήσει την αστυνομία η οποία προσέτρεξε για να επιληφθεί της κατάστασης.

Το ΥΠΠ είναι θεατής στην όλη ανησυχητική κατάσταση που δημιουργείται στα σχολεία με το θέμα της ασφάλειας των σχολικών χώρων. Ήδη η χρονιά τελειώνει και στα περισσότερα σχολεία ουδέν έχει γίνει τόσο από πλευράς περιφράξεων όσο και από πλευράς τοποθέτησης καμερών και θυροτηλεφώνων.

Όσο για την προώθηση νομοθεσίας για την απαγόρευση της χρήσης και μεταφοράς κινητών στα σχολεία δεν φαίνεται το ΥΠΠ να διαθέτει την ανάλογη πολιτική βούληση…

Στο επίμαχο Γυμνάσιο ο υπ. Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης

Καταδικάζοντας τα περιστατικά βίας και τον εμπρησμό στο επίμαχο σχολείο, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Χαμπιαούρης, ανακοίνωσε την κοινή απόφαση όλων των εμπλεκομένων φορέων, για μορατόριουμ δηλώσεων σε θέματα που αφορούν τη βία και την παραβατικότητα στα σχολεία.

Ο κ. Χαμπιαούρης μετέβη το πρωί στο συγκεκριμένο γυμνάσιο, όπου προήδρευσε σύσκεψης με τη διεύθυνση του σχολείου, την Αστυνομία, τη Σχολική Εφορεία, τους οργανωμένους γονείς και τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, κατά τη διάρκεια της οποίας λήφθηκε, μεταξύ άλλων μέτρων, η απόφαση να τοποθετηθεί από σήμερα φρουρός ασφαλείας για την ασφάλεια του κτηρίου, των μαθητών αλλά και του προσωπικού.