Αρχική InfoKids Λεμεσός: Θλίψη! Πέταξαν στον δρόμο μητέρα με το παιδί της

Λεμεσός: Θλίψη! Πέταξαν στον δρόμο μητέρα με το παιδί της

Λεμεσός: Θλίψη! Πέταξαν στον δρόμο μητέρα με το παιδί της

Θλίψη και ντροπή προκαλούν τα περιστατικά που αφορούν την άθλια διαβίωση μητέρων και παιδιών σε περιοχές της Κύπρου. Πρόσφατα έγινε γνωστή η περίπτωση μητέρας, η οποία δεν γνώριζε τα δικαιώματά της και έτσι βρέθηκε στον δρόμο δίχως καμιά βοήθεια.

Τι δείχνουν τα στοιχεία

Όπως ανέφερε ο Εκπρόσωπος Κίνησης για το δικαίωμα στέγασης, Λευτέρης Γεωργίου, στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο», αυτή τη στιγμή υπάρχουν 23 άτομα χωρίς στέγη, με το ένα περιστατικό να αφορά μητέρα με το παιδί της στην Λεμεσό, την οποία ο σπιτονοικοκύρης έδιωξε από τον χώρο διαμονής της. Ο κ. Γεωργίου εξήγησε πως η συγκεκριμένη μητέρα δεν ήξερε τα δικαιώματα της και πού μπορούσε να διαμείνει, ενώ οι μητέρες και κυρίως οι μονογονεϊκές οικογένειες δέχονται συνεχείς απειλές.  Επιπλέον μίλησε και για περιστατικό στη Λευκωσία με γυναίκα που διαμένει σε άθλιες συνθήκες χωρίς ρεύμα και νερό.

Το Υπουργείο Εργασίας έχει ήδη ενημερωθεί και παρενέβη για την επίλυση και των δύο περιπτώσεων.

Στην αναμονή για τη δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας

Ο κ. Γεωργίου μεταξύ άλλων εξέφρασε την αγανάκτηση του με το φλέγον ζήτημα δημιουργίας κέντρου φιλοξενίας αστέγων.

«Φωνάζουμε εδώ και έξι μήνες για να δημιουργηθεί Κέντρο Φιλοξενίας για τους άστεγους ωστόσο τίποτα δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής. Κωλυσιεργούμε και αφήνουμε κόσμο στον δρόμο», είπε συγκεκριμένα.  Μάλιστα, όπως ανέφερε το κράτος μέχρι στιγμής έχει πληρώσει το ποσό των 50.000 ευρώ σε ξενοδοχείο για την φιλοξενία αστέγων, με το οποίο εξήγησε πως θα μπορούσε να δημιουργηθεί το Κέντρο Φιλοξενίας που χρειάζονται.

Δείτε στο video τις δηλώσεις του


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter