Αρχική InfoKids Υγεία Λεπτοί γονείς, λεπτά παιδιά

Λεπτοί γονείς, λεπτά παιδιά

Λεπτοί γονείς, λεπτά παιδιά

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει βρετανική έρευνα, τα παιδιά από λεπτούς γονείς είναι πολυ πιθανό να είναι και τα ίδια λεπτά, αφού, όπως φαίνεται, το βάρος των γονέων επιδρά κληρονομικά όχι μόνο στην περίπτωση της παχυσαρκίας αλλά και όταν κάποιος έχει κανονικά ή λίγα κιλά.

Η μελέτη, που έγινε από ερευνητές με επικεφαλής την Κατρίνα Γουίτακερ του τμήματος επιδημιολογίας και δημόσιας υγείας του University College του Λονδίνου, και δημοσιεύτηκε στο παιδιατρικό περιοδικό του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου «Archives of Pediatrics and Adolescent Medicine», είχε δείγμα περίπου 7.000 οικογένειες σε χρονικό ορίζοντα πενταετίας.

Σύμφωνα, λοπόν, με τα αποτελέσματα αυτής, τα παιδιά που έχουν λεπτούς γονείς έχουν τριπλάσιες πιθανότητες να είναι λεπτά και τα ίδια, σε σχέση με τα παιδιά που οι γονείς τους έχουν βάρος πάνω από το φυσιολογικό.

Η ανάλυση του «δείκτη σωματικής μάζας» (προκύπτει από τη διαίρεση του βάρους με το τετράγωνο του ύψους) έδειξε ότι όταν και οι δύο γονείς είχαν δείκτη στο κατώτερο ήμισυ της ιδανικής σωματικής μάζας, τότε η πιθανότητα να έχουν λεπτό παιδί ήταν 16,2%, σε σχέση με 7,8% αν και οι δύο είχαν δείκτη στο ανώτερο ήμισυ.

Κανονικό θεωρείται το βάρος αν ο δείκτης είναι μεταξύ 18,5- 25, μεταξύ 25- 30 θεωρείται κανείς υπέρβαρος και πάνω από 30 παχύσαρκος.

Επίσης, σύμφωνα με την έρευνα, η πιθανότητα ένα παιδί με δύο υπέρβαρους γονείς να είναι λεπτό είναι μόνο 5,3%, και μόλις 2,5% αν και οι δύο γονείς είναι παχύσαρκοι.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.