«Λευκά Χριστούγεννα» στην Κύπρο – Οι προβλέψεις για το τριήμερο

Καταιγίδες, βροχές, κρύο και χιόνια στο χριστουγεννιάτικο «μενού» του καιρού

Αναλυτικά οι προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κύπρου – Μία πρώτη «γεύση» και για το επόμενο τριήμερο

Σήµερα ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Στις ορεινές και αρκετές ηµιορεινές περιοχές θα χιονίσει. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως ανατολικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι 3 µε 4 µποφόρ αλλά παροδικά στα προσήνεµα, µέχρι ισχυροί 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη αλλά στα προσήνεµα µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 12 βαθµούς στο εσωτερικό και τα δυτικά παράλια, γύρω στους 14 στα υπόλοιπα παράλια και στους 2 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηµατιστεί παγετός.

Παγετός, κατολισθήσεις και ολισθηρότητα δρόμων λόγω καιρού
Απόψε ο καιρός θα παραµείνει κυρίως συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Στις ορεινές και ηµιορεινές περιοχές θα χιονίσει. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί, µέτριοι 4 αλλά παροδικά στα προσήνεµα, µέχρι ισχυροί 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη αλλά στα προσήνεµα µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 7 βαθµούς στο εσωτερικό και τα δυτικά παράλια, γύρω στους 9 στα υπόλοιπα παράλια και στον 1 βαθµό υπό το µηδέν στα ψηλότερα ορεινά, όπου αναµένεται να σχηµατιστεί παγετός.

Μία πρώτη «γεύση» ια το εορταστικό τριήμερο

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές, µεµονωµένες καταιγίδες, ενώ στα ορεινά και ηµιορεινά θα χιονίσει. Μέχρι το απόγευµα τα φαινόµενα θα εξασθενίσουν.

Τη ∆ευτέρα ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος µε µεµονωµένες βροχές ή και καταιγίδα. Στις ορεινές και ηµιορεινές περιοχές θα χιονίσει.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι αρχικά µερικώς συννεφιασµένος µε ενδεχόµενο µεµονωµένων βροχών αλλά σύντοµα θα καταστεί κυρίως αίθριος. Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή κατά το τριήµερο.