Λευκωσία: Αντιδράσεις για την ποινή «χάδι» σε πατέρα που κακοποίησε σεξουαλικά την 11χρονη κόρη του

Στα «μαλακά» έπεσε 43χρονος Ελληνοκύπριος, ο οποίος κατηγορείτο για σεξουαλική κακοποίηση από την ίδια του την κόρη!

Συγκεκριμένα, το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, επέβαλε στον πατέρα που κακοποίησε σεξουαλικά την ανήλικη κόρη του, προκαλώντας της φόβο, ποινή φυλάκισης 4 ετών!

Ο 43χρονος Ελληνοκύπριος σε κεκλεισμένων των θυρών διαδικασία, κρίθηκε ένοχος σε δύο κατηγορίες, που αφορούν σεξουαλική κακοποίηση παιδιού και άσεμνη επίθεση, ενώ στην συνέχεια και αφού πρώτα τέθηκε υπό κράτηση, του επιβλήθηκε η ποινή φυλάκισης.

Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του themaonline.com, τον Απρίλιο του 2016, η 11,5 τότε ετών κόρη του κατηγορούμενου τον επισκέφθηκε στο σπίτι του, όπου και θα διανυκτέρευε μαζί με τον αδελφό της, κάτι που έκαναν αρκετά συχνά τα παιδιά, μετά το διαζύγιο των γονιών τους.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης και τα όσα κατέθεσε η ανήλικη, ο πατέρας της προέβη σε άσεμνες πράξεις στα γεννητικά της όργανα εκείνο το βράδυ, με την ίδια να το αναφέρει στην μητέρα της, την επόμενη ημέρα του περιστατικού.

Ακολούθως, έγινε καταγγελία εναντίον του πατέρα, ο οποίος αρνήθηκε ότι συνέβη κάτι τέτοιο, ισχυριζόμενος ότι η ανήλικη κόρη του ήθελε να τον εκδικηθεί γιατί της είχε κάνει παρατήρηση.

Το Δικαστήριο, ωστόσο, έκρινε αναξιόπιστη την μαρτυρία του πατέρα, αφού υπέπιπτε συνεχώς σε αντιφάσεις, αφήνοντας αρνητική εντύπωση στο Δικαστήριο, το οποιό, τελικά, έκρινε ως ψευδή την κατάθεση του πατέρα.

Στον καθορισμό της ποινής του 43χρονου, συνέβαλαν τα όσα ανάφερε ο συνήγορος υπεράσπισης του, που αφορούν στις οικογενειακές του συνθήκες, το λευκό του ποινικό μητρώο αλλά και το γεγονός ότι ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό (κάτι που επισήμανε και η ανήλικη στην μαρτυρία της).

Μάλιστα, υπ’ όψιν του το Δικαστήριο έλαβε και την θέση της υπεράσπισης του 43χρονου, η οποία αφορούσε το διασυρμό που υπέστη μετά τη γνωστοποίηση της υπόθεσης στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Παρ’ όλα τα στοιχεία που συνυγορούν υπέρ του πατέρα, όμως, το σοκ που θα έχει υποστεί η κόρη του δεν αλλάζει, γι’ αυτό και πολλοί αντιδρούν στην απόφαση του δικαστηρίου και την ελάχιστη ποινή που επιβλήθηκε στον 43χρονο άντρα.