Λευκωσία: «Δημιουργικές Τεχνικές Μαγειρικής και Τεχνικές Στησίματος πιάτων a la carte»

Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το κορυφαίο πρόγραμμα εκπαίδευσης ‘υψηλής γαστρονομίας’ με εισηγητή τον Chef Γιώργο Στυλιανουδάκη, στις 4, 5 και 6 Απριλίου, με θέμα «Δημιουργικές Τεχνικές Μαγειρικής και Τεχνικές Στησίματος Πιάτων a la carte».

Το πρόγραμμα φιλοξενήθηκε στο χώρο του Mitsios Trading Ltd, στο Δάλι της Λευκωσίας και απευθυνόταν σε επαγγελματίες της εστίασης.

Το τριήμερο πρόγραμμα ήταν Demonstration με γευστική δοκιμή και οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν νέες τεχνικές μαγειρικής σε εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας όπου χρησιμοποιείται από τα κορυφαία εστιατόρια παγκοσμίως όπως,  Sous vide, Thermomix, Siphon, Vacuum – Infusions, Monolith, Freeze dryer, Rotary Evaporator.

Ο σεφ, με χαρακτηριστική μεταδοτικότητα, ανέλυσε στους συμμετέχοντες τους τρόπους και τη μεθοδική χρήση του συγκεκριμένου εξοπλισμού εστιάζοντας επίσης και στο σημαντικό κομμάτι των τεχνικών στησίματος εστιατοριακών πιάτων.

Το πρόγραμμα διοργανώθηκε από την Gastronomy Essentials L.t.d και τέλεσε υπό την αιγίδα του ΠΑΣΥΞΕ (Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων).

Λίγα λόγια για τον CHEF Γιώργο Στυλιανουδάκη

Εμπεριέχοντας σημαντικές συνεργασίες στο ενεργητικό του, ο βιρτουόζος της μοντέρνας γαστρονομίας αναζητά επίμονα την τελειότητα, δημιουργώντας τις ανάλογες ισορροπίες, μεταξύ παρουσίασης – γεύσης.

Έκανε κομμάτι της ζωής του τη δια βίου μάθηση στο αντικείμενο που αντιπροσωπεύει πάνω από 30 χρόνια, αξιοποιώντας στο έπακρο κάθε γνώση.

Αμετανόητος γευσιθήρας, λάτρης των γαστρονομικών ανατροπών και της παραδοσιακής κουζίνας, διατηρεί με μοναδική ευχέρεια τις αυθεντικές γεύσεις ενώ τα πιάτα του είναι ζωντανό σεμινάριο τεχνικής, μοντερνισμού αλλά προπαντός, γευστικής ακεραιότητας.

Το βιογραφικό του περιλαμβάνει θητεία σε εμβληματικά εστιατόρια του εξωτερικού όπως Quique Dacosta Restaurant, Noma, Alain Ducasse au Plaza Athenee καθώς και ξενοδοχεία 5* ενώ στους πιο πρόσφατους γασττρονομικούς σταθμούς του (ξενοδοχείο Πεντελικόν-Αθήνα, εστιατόριο Avli-Κρήτη, Kensho Boutique Hotel & Suites-Μύκονος) η κατασταλαγμένη γαστρονομική του οπτική που συνδυάζει εκλεπτυσμένα και άρτια την παράδοση με τον μοντερνισμό απέσπασε διθυραμβικές κριτικές.