Λευκωσία: Γονείς δεν στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο – «Δεν θα κλείσουν ακόμα σχολεία» λέει ο υπ. Παιδείας

Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση για τα δύο πρώτα κρούσματα κορωνοϊού στη Λευκωσία και δη του 64χρονου επαγγελματία υγείας, στο Γεν. Νοσοκομείο Λευκωσίας, πολλοί γονείς παιδιών αποφάσισαν να μη στείλουν σήμερα τα παιδιά τους σε σχολεία της Λευκωσίας.

Συγκεκριμένα, γονείς παιδιού που ήρθαν σε επαφή με τον 64χρονο, αποφάσισαν να μην στείλουν το παιδί τους στο σχολείο, ενώ μαζί με αυτούς και άλλοι γονείς κράτησαν τα παιδιά τους στο σπίτι.

Μιλώντας στο SigmaLive, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης, Σωτήρης Χριστοφή ανέφερε πως «σύμφωνα με τη δική του ενημέρωση σε τέσσερα σχολεία της δημοτικής απουσιάζει αριθμός μαθητών». Όπως ο ίδιος πρόσθεσε: «Οφείλουμε να μην σπείρουμε τον πανικό αλλά να συνδράμουν οι Σχολικές Εφορείες ώστε να σχολεία να αποκτήσουν τα απαραίτητα ώστε τα παιδιά να παραμείνουν υγιείς».

«Δεν γίνεται λόγος για κλείσιμο σχολείων»

Ο δε υπουργός Παιδείας, κ. Πρόδρομος Προδρόμου, μιλώντας νωρίτερα σήμερα σε εκπομπή του ΣΙΓΜΑ σημείωσε πως «αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να γίνεται λόγος για να κλείσουν τα σχολεία. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, με τα δεδομένα που έχουμε».

Πρόσθεσε επίσης ότι «Την παρακολουθούμε την κατάσταση. Αυτά που αναφέρουμε ισχύουν τώρα. Ενδεχομένως να αλλάξουν τα μέτρα και οι αποφάσεις οι οποίες παίρνουμε. Σε άλλες χώρες έχουν κλείσει σχολεία, επειδή μπορεί να υπήρξαν κρούσματα σε σχολικό προσωπικό. Πρέπει να δείξουμε προσοχή γιατί τα παιδιά ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες. Δεν υπάρχει χώρα που έκλεισε σχολεία ενώ υπήρξαν  1-2 κρούσματα. Δεν χρειάζεται πανικός».

Και στην Ελλάδα, πάντως, που τα επιβεβαιωμένα κρούσματα πλησιάζουν πλέον τα 90, σχολεία κλείνουν κατά περίπτωση, ανάλογα με του πού έχει εντοπιστεί κρούσμα ή επαφή με κρούσμα.