Αρχική InfoMommy Νέα Λευκωσία: Ξενώνας για γονείς των οποίων τα παιδιά νοσηλεύονται στο Μακάρειο και άλλα νοσοκομεία

Λευκωσία: Ξενώνας για γονείς των οποίων τα παιδιά νοσηλεύονται στο Μακάρειο και άλλα νοσοκομεία

Λευκωσία: Ξενώνας για γονείς των οποίων τα παιδιά νοσηλεύονται στο Μακάρειο και άλλα νοσοκομεία

Στη δημιουργία ξενώνα για ικανοποίηση αναγκών των γονέων παιδιών που νοσηλεύονται σε δημόσια και ιδιωτικά νοσηλευτήρια προχωρά το φιλανθρωπικό ίδρυμα Ronald McDonald House Charities of Cyprus.

Συγκεκριμένα και μετά από τη σχετική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της 27ης  Οκτωβρίου 2017, το φιλανθρωπικό ίδρυμα Ronald McDonald House Charities of Cyprus, προχωρά στην ανέγερση ξενώνα φιλοξενίας για γονείς των οποίων τα τέκνα νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο «Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ» και σε άλλα νοσηλευτήρια του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Tη συμφωνία για την ανέγερση των ξενώνων, που θα βρίσκονται στο κτίριο του πρώην Κέντρου Αποκατάστασης Παραπληγικών στην Λευκωσία, υπέγραψαν, σήμερα στο Υπουργείο Υγείας, ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ronald McDonald House Charities of Cyprus, Ρένος Ανδρέου.

Μιλώντας κατά την τελετή υπογραφής της Συμφωνίας, ο Υπουργός Υγείας, εξέφρασε την ιδιαίτερη ευχαρίστηση και χαρά του για την υπογραφή αυτής της «πολύ σημαντικής συμφωνίας που είμαι βέβαιος θα έχει πολλαπλά οφέλη για τις οικογένειες των παιδιών που νοσηλεύονται στο Μακάρειο Νοσοκομείο και ήταν κάτι το οποίο μέχρι σήμερα έλειπε από τις υπηρεσίες που προσφέραμε στον ασθενή».

Πρόσθεσε ότι «η ανέγερση των Ronald McDonald Houses, των ξενώνων φιλοξενίας, αναμένεται να ανακουφίσει δεκάδες οικογένειες, των οποίων τα παιδιά νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος, αλλά και σε άλλα νοσηλευτήρια».

Ο Υπουργός Υγείας, απευθυνόμενος στους εκπρόσωπους του φιλανθρωπικού ιδρύματος, είπε ότι «η ευγενής αυτή πράξη αποδεικνύει για ακόμα μια φορά το φιλανθρωπικό και ευεργετικό σας έργο και προσφέρει χαρά σε συνανθρώπους μας που το χρειάζονται».

Σημείωσε ότι η προσφορά του Ιδρύματος είναι διαχρονική και της παρούσης προηγήθηκε δωρεά στην Παιδοκαρδιολόγική Κλινική του Μακάρειου Νοσοκομείου.

Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου διαβεβαίωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι λειτουργοί του Υπουργείου Υγείας θα βρίσκονται στο πλευρό του Ιδρύματος για την ολοκλήρωση του έργου και μετέφερε τη βεβαιότητα ότι η ποιότητα του έργου και των υπηρεσιών που θα προσφέρονται εκεί, θα είναι υψηλού επιπέδου.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ronald McDonald House Charities of Cyprus, κ. Ανδρέου, δήλωσε ότι προσδοκία είναι όπως «στους επόμενους 18-20 μήνες ολοκληρωθούν οι εργασίες στους ξενώνες φιλοξενίας οι οποίοι θα εξυπηρετούν εκατοντάδες συμπατριωτών μας, των οποίων τα παιδιά τυγχάνει να νοσηλεύονται στο Μακάρειο Νοσοκομείο».

Πρόσθεσε οι ξενώνες θα πληρούν διεθνή πρότυπα και θα είναι ένα στολίδι για την περιοχή.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter